Μενού
  • Α-
  • Α+

Περίπου δυο 24ωρα μετά το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Τέξας όπου δολοφονήθηκαν 19 παιδιά και δυο δασκάλες, ένα ακόμα θύμα προστέθηκε στη μακάβρια λίστα. Μπορεί το 22ο θύμα αυτής της τραγωδίας να μην έχασε τη ζωή του από τις σφαίρες του μακελάρη αλλά ο θάνατος του συνδέεται με τα όσα έγιναν στο δημοτικό σχολείο του Ουβάλντε.

Ο Τζο Γκαρσία ήταν παντρεμένος με την Ίρμα Γκαρσία και το βράδυ της Πέμπτης κατέληξε ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη. Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι τα τελευταία 24 χρόνια ενώ πίσω τους αφήνουν τέσσερα παιδιά, δύο ενήλικα αγόρια και δύο κορίτσια στο γυμνάσιο. Η οικογένεια επιβεβαίωσε την απώλεια.

Διαβάστε ακόμη: Μακελειό στο Τέξας: Ραγίζει καρδιές η σχολική φωτογραφία με τα παιδιά που σκοτώθηκαν

Η εξαδέλφη της Ιρμα Γκαρσία, μιλώντας στη «Daily Beast», επιβεβαίωσε την τραγική είδηση και τόνισε: «Πιστεύω πραγματικά ότι ο Τζο πέθανε από την τσακισμένη καρδιά του, αφού το ότι έχασε τον έρωτα της ζωής του για 30 χρόνια, ήταν πολύ μεγάλο βάρος για να το αντέξει»!

«Πραγματικά δεν έχω λόγια για το πώς νιώθουμε όλοι, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ, ο Θεός να μας ελεήσει, αυτό δεν είναι εύκολο», έγραψε στο Twitter ο ανιψιός του ζευγαριού, Τζον Μαρτίνεζ, την Πέμπτη. «Ο πόνος δεν σταματάει», πρόσθεσε.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η «Daily Beast», μάλιστα, αποκάλυψε πως το πρωί της Τετάρτης είχε επικοινωνήσει με τον Τζο Γκαρσία προκειμένου να του ζητήσει μια δήλωση για την τραγωδία. Εκείνος υποσχέθηκε να επικοινωνήσει ο ίδιος μαζί τους σύντομα. Δεν πρόλαβε να κάνει ποτέ αυτή την κλήση.

«Ηρθε η ώρα να πεθάνετε»

Ένα παιδί της τετάρτης τάξης που γλίτωσε από τη δολοφονική μανία του 18χρονου Σαλβαδόρ Ράμος, ανακάλεσε από τη μνήμη του την τρομακτική στιγμή που ο δολοφόνος μπήκε στην τάξη του και είπε στα παιδιά «ήρθε η ώρα να πεθάνετε». «Μπήκε μέσα, έσκυψε λίγο και είπε "ήρθε η ώρα να πεθάνετε"» είπε ο μαθητής του σχολείου που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του. «Όταν άκουσα τους πυροβολισμούς πίσω από την πόρτα, είπα στο φίλο μου να κρυφτεί κάτω από κάτι για να μη μας βρει», ανέφερε το αγόρι. «Κρυβόμουν πολύ καλά. Και είπα στο φίλο μου να μη μιλάει καθόλου γιατί θα μας άκουγε» ανέφερε.

Τέξας: Επί 45 λεπτά ο δράστης πυροβολούσε τα παιδιά

Το σκηνικό θρίλερ κράτησε για αρκετή ώρα, καθώς τα βίντεο και οι φωτογραφίες που κατέγραψαν την είσοδο του Σαλβαδόρ Ράμος στο κτήριο πιστοποιούν ότι ο 18χρονος πυροβολούσε και σκότωνε παιδιά και δασκάλους επί 45 λεπτά! Αυτό δήλωσε και ένας από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης, ο πυροσβέστης Έρνεστ Κινγκ, ο οποίος ανέφερε ότι άκουσε τους πυροβολισμούς.

Παράλληλα, υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν το όχημα τύπου 4χ4 του δράστη παρατημένο έξω από το σχολείο, όταν καβάλησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το πεζοδρόμιο, τράκαρε έξω από το δημοτικό και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημά του. Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τη στιγμή που ο Ράμος, κρατώντας μια καραμπίνα και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπαίνει στο σχολικό κτήριο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA