Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνομιλία ανάμεσα στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπήρξε τη Δευτέρα με την Άγκυρα να δηλώνει έτοιμη να αναλάβει ρόλο σε έναν «μηχανισμό παρατήρησης» μεταξύ Μόσχας, Κιέβου και Ηνωμένων Εθνών, εάν επιτευχθεί κάποια συμφωνία ως προς αυτό, όπως μετέδωσε το Reuters. Μάλιστα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ο Θανάσης Αυγερινός τόνισε πως το ζητούμενο είναι η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ειδικά στις περιοχές της αζοφικής και της μαύρης θάλασσας!

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Η Gazprom σταματά τις παραδόσεις στην Ολλανδία

Η τηλεφωνική επικοινωνία είχε προαναγγελθεί από το Κρεμλίνο από χθες μεταξύ των δύο προέδρων, οι οποίοι συζήτησαν όπως ανακοινώθηκε για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ειδικά στις περιοχές της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας και την ετοιμότητα της Μόσχας να συμβάλει στην ανεμπόδιστη διακίνηση των φορτίων από τα συγκεκριμένα λιμάνια μαζί με τους Τούρκους εταίρους.

Η ασφάλεια αναφέρεται κυρίως γύρω από την ασφαλή μεταφορά των σιτηρών από την περιοχή, ενώ ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να αναπτυχθεί και να αυξηθούν οι ποσότητες των σιτηρών και των λιπασμάτων που μπορεί να εξάγει η Ρωσία εφόσον οι δυτικές χώρες άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει εναντίον της Μόσχας.

Μάλιστα ο Πούτιν υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια αγορά των τροφίμων «...έχουν προκληθεί από την κοντόφθαλμη πολιτική των δυτικών κρατών». Αυτή είναι η θέση της Μόσχας και την επανέλαβε τον Τούρκο πρόεδρο.

Φαίνεται πως και η πρόταση της Τουρκίας για μία συνάντηση τριμερούς χαρακτήρα στην Κωνσταντινούπολης μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας και Ηνωμένων Εθνών είναι αυτή τη στιγμή πιο πολύ... ρητορικού χαρακτήρα, καθώς δεν ανακοινώθηκε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA