Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη φονική επίθεση της 19ης Δεκεμβρίου του 2016 αναβίωσε το τροχαίο δυστύχημα σήμερα στο Βερολίνο, που άφησε έναν άνθρωπο νεκρό και οκτώ τραυματίες στο νοσοκομείο, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας. Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν δασκάλα, ενώ πέντε από τους οκτώ τραυματίες - ανάμεσά τους και μαθητές - έχουν διακομιστεί σε σοβαρή κατάσταση. Ο οδηγός, ένας 29χρονος Γερμανός αρμενικής καταγωγής, ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους και παραδόθηκε στην αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη: Μεξικό: Γέφυρα κατέρρευσε στα εγκαίνια με δεκάδες τραυματίες - Συγκλονιστικό βίντεο

«Ο οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του, ένα ασημί Renault Clio, πάνω σε ομάδα πεζών στην οδό Tauentzien και κατόπιν στη βιτρίνα καταστήματος. Συνελήφθη από περαστικούς και παραδόθηκε στις αρχές», ανακοίνωσε η αστυνομία του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι είναι ακόμη ασαφές, εάν επρόκειτο για σκόπιμη ενέργεια ή για ατύχημα, «ενδεχομένως λόγω κάποιου αιφνίδιου προβλήματος υγείας» του οδηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Welt, το αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ομάδα μαθητών ηλικίας 15-16 ετών από την Έσση, οι οποίοι βρίσκονταν με τη δασκάλα τους στο Βερολίνο, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Η αστυνομία με ανακοίνωσή της στο Twitter, καλεί όποιον διαθέτει οπτικό υλικό από το συμβάν να το διαβιβάσει στις αρχές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν πρέπει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild ο περιστατικό το σημειώθηκε κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016, όταν ο Τυνήσιος Aνις Aμρι, κατέλαβε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 12 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA