Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το μακελειό σε σχολείο του Τέξας, όπου πριν από περίπου ένα μήνα έχασαν τη ζωή τους 21 άτομα, μεταξύ των οποίων 19 μαθητές και δύο δάσκαλοι. Φωτογραφίες δείχνουν αστυνομικούς να βρίσκονται σε διάδρομο του σχολείου με τα όπλα και τις ασπίδες ανά χείρας την ώρα της εφόδου τους.

Διαβάστε ακόμη: Μακελειό στο Τέξας: «Είπε καληνύχτα στη δασκάλα και την πυροβόλησε στο κεφάλι»

Τη στιγμή μάλιστα που στις ΗΠΑ υπάρχουν κατηγορίες για καθυστέρηση στην επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι 11 αστυνομικοί έσπευσαν στο σχολείο μόλις τρία λεπτά μετά την άφιξη του ενόπλου στις 11:33, ενώ αξιωματικός έφτασε στο κτίριο στις 11:52 της 24ης Μαΐου. Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία τελικά παραβίασε την πόρτα της τάξης όπου βρισκόταν ο ένοπλος στις 12:50. 

Όπως είχε γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, παιδιά τηλεφωνούσαν μανιωδώς στο 911 για να αναφέρουν την ύπαρξη θυμάτων, ενώ η αστυνομία απωθούσε τους γονείς που προσπαθούσαν να μπουν στο σχολείο. Οι αρχές που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της υπόθεσης αναφέρουν ότι τα μηνύματα από τα παιδιά δεν μεταδίδονταν στους αστυνομικούς, οι οποίοι περίμεναν ενίσχυση των δυνάμεων πριν αντιμετωπίσουν τον μακελάρη. 

Αξιωματούχοι είπαν ότι η αστυνομία λανθασμένα θεώρησε ότι ο δράστης περιορίστηκε και κράτησαν τις θέσεις τους ακόμη και όταν ακούστηκαν άλλοι πυροβολισμοί μέσα από την τάξη. Η αστυνομία περίμενε επίσης να φτάσει κάποιο κλειδί για να ανοίξουν οι πόρτες της τάξης, παρόλο που δεν είχε διαπιστωθεί ότι οι πόρτες ήταν κλειδωμένες, ενώ υπήρχαν και εργαλεία που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για να τις σπάσουν.

Τη Δευτέρα, οι γονείς των θυμάτων και άλλα μέλη της κοινότητας ζήτησαν την παραίτηση του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA