Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια 11χρονη μαθήτρια, που επέζησε από το μακελειό σε σχολείο του Ουάλντε στο Τέξας με τους 21 νεκρούς ανοίγοντας ξανά τη συζήτηση για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ, συγκλονίζει με τη μαρτυρία της. Μιλώντας μέσω zoom στην Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, η 11χρονη Μία Σερίγιο έφερε στη μνήμη της όλα όσα συνέβησαν στις 24 Μαΐου. Ο ένοπλος «πυροβόλησε τη δασκάλα μου, της είπε ‘καληνύχτα’ και την πυροβόλησε στο κεφάλι. Μετά, πυροβόλησε κάποιους συμμαθητές μου και τον πίνακα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Διαβάστε ακόμη: Κύπρος: Ηθελε να τους κάψει ζωντανούς με βενζίνη γιατί βοηθούσαν την πρώην σύζυγό του

«Όταν πλησίασα τις τσάντες, πυροβόλησε τον φίλο μου που ήταν ακριβώς δίπλα μου και νόμιζα ότι θα επέστρεφε στην αίθουσα», συνέχισε η 11χρονη  στη βιντεοσκοπημένη κατάθεσή της. «Τότε πήρα λίγο αίμα και το πασάλειψα παντού… Κάθισα ήσυχη, μετά πήρα το τηλέφωνο της δασκάλας και κάλεσα το 911, τον αριθμό των επειγόντων περιστατικών», συνέχισε. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι δεν αισθάνεται πλέον ασφάλεια στο σχολείο. «Δεν θέλω να ξανασυμβεί αυτό», παρακάλεσε τους βουλευτές που την παρακολουθούσαν να μιλάει.

Από την πλευρά του ο πατέρας της, Μιγκέλ Σερίγιο, διαβεβαίωσε ότι η Μία «δεν είναι πια το ίδιο κοριτσάκι με το οποίο παίζαμε». «Τα σχολεία δεν είναι πια ασφαλή, κάτι πρέπει πραγματικά να αλλάξει», είπε δακρυσμένος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA