Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενώ η Τουρκία δημιουργεί διαρκή ένταση κατά της Ελλάδας για τα γεωπολιτικά ζητήματα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιμετωπίζει και πολλά εσωτερικά προβλήματα. Ενα από αυτά είναι και η διαμάχη του με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιμάμη που κατηγορείται για το πραξικόπημα του 2016. Πλέον, στα χέρια των τουρκικών Αρχών βρίσκεται η ανιψιά του Γκιουλέν, Σουμεγιέ, η οποία μαζί με άλλα 9 άτομα προσπάθησε να διαφύγει παράνομα στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Φετουλάχ Γκιουλέν: Σύλληψη της ανιψιάς του ιμάμη στην προσπάθειά της να περάσει στην Ελλάδα

Τελικά, δεν ήταν από αυτούς που τα κατάφεραν, σε αντίθεση με τον ξάδερφό της, Ισμίμ Νουμάν Γκιουλέν, ο οποίος έχοντας συνεχίσει το ταξίδι του προς τη χώρα μας και όντας ασφαλής, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha για τη σύλληψη: «Ημασταν μαζί με την ξαδέρφη μου Σουμεγιέ σε αυτή την προσπάθεια να φύγουμε από την Τουρκία και να μπούμε στην Ελλάδα. Η Σουμεγιέ είχε προφυλακιστεί στην Τουρκία και μετά από κάποιους μήνες αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Δεν ήθελε να ζει άλλο υπό αυτές τις συνθήκες και γι' αυτό αναζήτησε τη διαφυγή στην Ελλάδα.

Δυστυχώς εκείνη δεν τα κατάφερε, την έπιασαν και πλέον έχουμε χάσει την επαφή μαζί της. Μιλήσαμε μόνο το βράδυ της περασμένης Τρίτης και τα ξημερώματα πήραν τηλέφωνο τη μητέρα της και οι Αρχές της επιβεβαίωσαν ότι έχει συλληφθεί και κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση». Πέντε από τους συλληφθέντες θεωρούνται μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης» FETO και μία από αυτούς είναι και η ανιψιά του Γκιουλέν.

Η σύλληψη ενώ προσπαθούσε να μπει στην Ελλάδα

Οπως έγινε γνωστό από νωρίς το πρωί, το καθεστώς του Ερντογάν συνέλαβε την ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιμάμη που κατηγορείται από τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016, στην προσπάθειά της να περάσει τα ελληνικά σύνορα και να μπει σε ελληνικό έδαφος. Το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 10 άτομα που θέλησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Πέντε από τους συλληφθέντες θεωρούνται μέλη της «τρομοκρατικής οργάνωσης» FETO και μία από αυτούς είναι και η ανιψιά του Γκιουλέν. Η σύλληψη έγινε την ώρα που η Sümeyye Gülen επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «10 άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν από τα στρατεύματα στα σύνορα». Οπως επισημαίνεται «στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO και μια από αυτούς ήταν η Sümeyye Gülen, ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA