Μενού
  • Α-
  • Α+

Χάος επικρατεί το φετινό καλοκαίρι σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης, την ώρα που η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο ζενίθ της. Κάτι που δεν φαίνεται να βελτιώνεται το προσεχές διάστημα καθώς εργαζόμενοι της Ryanair στην Ισπανία ανακοίνωσαν πως προγραμματίζουν απεργιακές κινητοποιήσεις για 12 ημέρες μέσα στον Ιούλιο, απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα Σάββατο (2/7) τα συνδικάτα εργαζομένων USO και SICTPLA.

Μάλιστα, η εν λόγω ανακοίνωση έγινε κατά την τελευταία ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης των πληρωμάτων, που άρχισε την Πέμπτη, οδηγώντας τη Ryanair στην ακύρωση δέκα πτήσεων σήμερα στην Ισπανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως αναφέρεται σε πρόσφατο ρεπορτάζ του Politico, το φετινό καλοκαίρι τα αεροδρόμια έχουν ατελείωτες ουρές στο check-in και τον έλεγχο επιβατών, οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας απειλούν να αποχωρήσουν από τα καθήκοντά τους, οι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων και του μετρό απεργούν επίσης.

Από τις Βρυξέλλες έως τη Βαρσοβία, από το Αμστερνταμ μέχρι το Λονδίνο, υπάρχουν μερικές κοινές αιτίες για τον θυμό και το χάος. Η ταξιδιωτική βιομηχανία ανέκαμψε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν από τα lockdown του κορονοϊού, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα σε εταιρείες που είχαν απολύσει χειριστές αποσκευών, πωλητές εισιτηρίων και πλήρωμα καμπίνας αεροπλάνων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν τώρα να ενισχυθούν γρήγορα με νέο προσωπικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA