ΔΙΕΘΝΗ
03/07/2022 07:31

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε βοήθεια από όλα τα κράτη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αφού τελειώσει ο πόλεμος, που διαρκεί πάνω από τέσσερις μήνες - «Να αποκαταστήσουμε όσα κατέστρεψαν»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζητά βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε βοήθεια από όλα τα κράτη για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας αφού τελειώσει ο πόλεμος, που διαρκεί πάνω από τέσσερις μήνες, χρησιμοποιώντας, κάτι μάλλον σπάνιο, αισιόδοξο τόνο στο βραδινό διάγγελμά του προς τους συμπολίτες του.

Διαβάστε ακόμη: Βενετία: Επιβάλει μέτρα στους ταξιδιώτες που κάνουν μονοήμερες

«Είναι απαραίτητο όχι μόνο να αποκαταστήσουμε όλα όσα κατέστρεψαν οι δυνάμεις κατοχής, αλλά επίσης να οικοδομήσουμε νέα θεμέλια για τις ζωές μας», που θα είναι «ασφαλείς, σύγχρονες, άνετες, προσιτές», ανέφερε στο διάγγελμά του. Θα απαιτηθούν «κολοσσιαίες επενδύσεις, δισεκατομμύρια, νέες τεχνολογίες, βέλτιστες πρακτικές, νέοι θεσμοί και, φυσικά, μεταρρυθμίσεις», είπε. «Όσο δύσκολη κι αν είναι για εμάς η κατάσταση σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχει αύριο», διαβεβαίωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Σήμερα Δευτέρα, σε σύνοδο περίπου 40 δυνητικών δωρητριών χωρών στο Λουγκάνο (νότια Ελβετία), η ουκρανική κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές της για την ανοικοδόμηση της ρημαγμένης από τον πόλεμο χώρας για πρώτη φορά. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναγνώρισε πάντως στο διάγγελμά του ότι ο πόλεμος απέχει πολύ από το τέλος του. Απεναντίας, «η σκληρότητά του αυξάνεται σε ορισμένες περιοχές και δεν μπορεί να αφεθεί κατά μέρος», είπε καλώντας τους συμπατριώτες του να προσφέρουν βοήθεια στα θύματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ