ΔΙΕΘΝΗ
14/07/2022 18:30

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Μακεδόνες, η μακεδονική γλώσσα είναι δική σας, όπως και η ταυτότητά σας»

Το tweet κατέβηκε μετά από λίγες ώρες και σήμερα, η ίδια προσπαθώντας να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα στην αίθουσα τα έδωσε... όλα στους γείτονες λέγοντας: «Μακεδόνες, η μακεδονική γλώσσα είναι δική σας, όπως και η ταυτότητά σας»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Μακεδόνες, η μακεδονική γλώσσα είναι δική σας, όπως και η ταυτότητά σας»
(Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Ενα χθεσινό tweet στον λογαριασμό της Κομισιόν ενόψει της σημερινής παρουσίας της προέδρου της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Βόρεια Μακεδονία, άναψε φωτιές πριν από την ομιλία στο κοινοβούλιο για την πιθανή ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η Κομισιόν αποκάλεσε τη χώρα ως Βόρεια Μακεδονία, κάτι που φάνηκε προσβλητικό στους ίδιους που αυτοαποκαλούνται σκέτο «Μακεδόνες». Το tweet κατέβηκε μετά από λίγες ώρες και σήμερα, η ίδια προσπαθώντας να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα στην αίθουσα τα έδωσε... όλα στους γείτονες λέγοντας: «Μακεδόνες, η μακεδονική γλώσσα είναι δική σας, όπως και η ταυτότητά σας»!

Διαβάστε ακόμη: Εμανουέλ Μακρόν: «Να ετοιμαστούμε για σενάριο χωρίς ρωσικό φυσικό αέριο τον χειμώνα»

Video Loading...

Πάντως, η δήλωση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιν στα Σκόπια όχι μόνον δεν μετρίασε τις διαδηλώσεις έναντι της γαλλικής πρότασης, αλλά εντάθηκαν. Ούτε η φράση της στο κοινοβούλιο «Μακεδόνες, η μακεδονική γλώσσα είναι δική σας και την σεβόμαστε πλήρως, όπως και την ταυτότητά σας. Η Ευρώπη σας περιμένει». Εντός της αίθουσας προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν θετικά. «Οι τροποποιήσεις του συντάγματός σας για την βελτίωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων θα ενισχύσει περαιτέρω την δέσμευσή σας σε αυτές τις αξίες και ακολούθως αυτόματα θα ανοίξει τις ενταξιακές διαδικασίες. Θα τροφοδοτήσει άλλη μία διακυβερνητική σύνοδο χωρίς να χρειάζονται άλλες αποφάσεις», επεσήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Η γαλλική πρόταση στόχο έχει να μετριάσει τις αντιθέσεις ανάμεσα σε Σόφια και Σκόπια. Η κυβέρνηση στην Βόρεια Μακεδονία αν και αρχικά την απέρριψε ακολούθως την δέχθηκε. Ωστόσο απαιτούνται και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που περνούν μέσα από το κοινοβούλιο και απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων. Και όλα αυτά γιατί είναι... προσβλητικό για τους «βορειομακεδόνες» να αποκαλούνται «βορειομακεδόνες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ