Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα στην πόλη της κεντρικής Ουκρανίας Βινίτσια από πλήγμα ρωσικού πυραύλου κρουζ που εκτοξεύθηκε από υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Τρία παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Διαβάστε ακόμη: Μάριο Ντράγκι: Υπέβαλε παραίτηση αν και πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης στην ψηφοφορία της Γερουσίας

Πλάνα βίντεο και φωτογραφίες από την πόλη, που είναι μακριά από τις γραμμές του μετώπου, έδειξαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από ένα πολυώροφο κτίριο έπειτα από ένα από τα πιο φονικά πλήγματα σε πολιτικό στόχο αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως η Βινίτσια, μια πόλη 200 χλμ. νοτιοδυτικά του Κιέβου, επλήγη από τρεις ρωσικούς πυραύλους Καλίμπρ που εκτοξεύθηκαν από ένα υποβρύχιο που δεν κατονόμασε και πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν άλλους δύο. Η αστυνομία δήλωσε πως από τους τραυματίες περίπου 50 φέρουν σοβαρά τραύματα και πως άλλοι 15 αγνοούνται.

«Πύραυλοι κρουζ έπληξαν δύο κοινοτικές εγκαταστάσεις, σπίτια καταστράφηκαν, ένα ιατρικό κέντρο καταστράφηκε, αυτοκίνητα και τραμ τυλίχθηκαν στις φλόγες», δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει προσώρας σχολιάσει τις πληροφορίες από τη Βινίτσια. Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και υποστηρίζει πως οι δυνάμεις της δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο Κίεβο, χαρακτήρισε την επίθεση «άλλο ένα αποδεικτικό στοιχείο για γενοκτονία». Ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κατηγόρησε τη Ρωσία στο Twitter ότι διέπραξε «άλλο ένα έγκλημα πολέμου». 

Πύραυλος έπληξε τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του εννιαώροφου κτιρίου γραφείων "Yuvelirniy" γύρω στις 10.50 π.μ. ανέφερε η Κρατική Επιτροπή Εκτάκτων Καταστάσεων. Κοντινά κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές από το πλήγμα και ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, ανέφερε. Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιφερειακής υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων δήλωσε πως δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να βρεθούν περισσότεροι επιζώντες κάτω από τα ερείπια στη Βινίτσια, μια πόλη με πληθυσμό περίπου 370.000 κατοίκους πριν από την εισβολή της Ρωσίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA