ΔΙΕΘΝΗ
15/07/2022 03:05

James Webb: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τον Δια και τους δορυφόρους του

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες του Δία και τους δορυφόρους από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb - Πρόκειται για υλικό που καταγράφηκε σε φάση δοκιμών των ευαίσθητων μηχανημάτων του διαστημικού τηλεσκοπίου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
James Webb: Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τον Δια και τους δορυφόρους του
Πηγή: NASA
Ανάγνωση:

Εικόνες από τον Δία και τους δορυφόρους του έδωσε στη δημοσιότητα την Πέμπτη η NASA ως ένα μικρό «δώρο» από τη δοκιμαστική φάση λειτουργίας του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb. Όταν ελήφθησαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες οι επιστήμονες ήθελαν να διαπιστώσουν αν το τηλεσκόπιο μπορεί να παρατηρεί σώματα που κινούνται πολύ γρήγορα στο οπτικό του πεδίο – και όπως φαίνεται τα κατάφερε πολύ καλά.

Επειδή το James Webb μπορεί να παρακολουθεί ένα εξαιρετικά μικρό τμήμα του ουρανού κάθε φορά, κοντινά σώματα, όπως ο πλανήτης Δίας, φαίνονται να διασχίζουν πολύ γρήγορα από το σημείο όπου εστιάζει το τηλεσκόπιο. Οι δοκιμές έδειξαν ότι James Webb ανταποκρίνεται και σε αυτή τη δοκιμασία. Οι εικόνες είναι σε διάφορα μήκη του υπέρυθρου φωτός και δείχνουν ποια σημεία του Δία είναι πιο θερμά από άλλα. Παράλληλα, το σημάδι που θα δείτε στο κέντρο και δεξιά του πλανήτη είναι η Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα, μια καταιγίδα που μαίνεται για... αιώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
NASA JAMES WEBB ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ