Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύντομος και εμφανώς εκνευρισμένος ήταν ο Μάριο Ντράγκι, κατά την δευτερολογία του στη Γερουσία της Ιταλίας. «Ευχαριστώ όσους στήριξαν την κυβέρνησή μας. Η δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική, την σέβομαι και την αναγνωρίζω, δεν ζήτησα πλήρεις εξουσίες, ζήτησα τη στήριξη του κοινοβουλίου», τόνισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Γερουσία.

Διαβάστε ακόμη: Βλαντίμιρ Πούτιν για Nord Stream 1: Πρέπει να ελέγξουμε αν η τουρμπίνα λειτουργεί

Και προσέθεσε: «Είπα ότι ξεκινήσαμε διάλογο για τον κατώτατο μισθό και θα τον συνεχίσουμε με συνδικάτα και επιχειρηματίες. Όσο για το επίδομα ανεργίας, θεωρώ ότι είναι κάτι το θετικό, αλλά όταν δεν λειτουργεί αποδοτικά, είναι αρνητικό». Ζητώ να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης, βάσει της πρότασης του γερουσιαστή Πιερφερντινάντο Καζίνι, η οποία προβλέπει την απρόσκοπτη συνέχιση του κυβερνητικού έργου», κατέληξε ο Μάριο Ντράγκι.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός απέρριψε, με τον τρόπο αυτό, το αίτημα της κεντροδεξιάς (Λέγκα και Φόρτσα Ιτάλια) για επαναδιαπραγμάτευση του κυβερνητικού προγράμματος και αλλαγή μέρους των υπουργών.Παράλληλα, όμως, έστειλε και στα Πέντε Αστέρια του Τζουζέπε Κόντε το μήνυμα ότι δεν εννοεί να δώσει περαιτέρω «εξηγήσεις», σχετικά με την εφαρμογή  μέτρων όπως το επίδομα ανεργίας και τα κρατικά κίνητρα για την ανακαίνιση των κτιρίων.

Αυστηρός προς τα άλλα κόμματα ο Ντράγκι

«Η μοναδική λύση, αν θέλουμε ακόμη να παραμείνουμε ενωμένοι, είναι η ανασύσταση εκ θεμελίων του συμφώνου, με θάρρος, αλτρουισμό και αξιοπιστία», δήλωσε νωρίτερα ο Μάριο Ντράγκι, κατά την ομιλία του ενώπιον της ιταλικής Γερουσίας, προσθέτοντας πως «αυτό ζητούν οι Ιταλοί».

Ο Ντράγκι εμφανίσθηκε κατά την παρέμβασή του εξαιρετικά αυστηρός απέναντι στα ιταλικά πολιτικά κόμματα: «Η Ιταλία δεν έχει ανάγκη από εμπιστοσύνη βιτρίνας, που εξαφανίζεται όταν υπάρχουν δύσκολα μέτρα που πρέπει να ληφθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι τα κόμματα και είστε εσείς οι κοινοβουλευτικοί, έτοιμοι να ανασυστήσετε αυτό το σύμφωνο; Είστε έτοιμοι να επικυρώσετε την προσπάθεια που καταβάλατε κατά την διάρκεια των πρώτων μηνών, προσπάθεια που στην συνέχεια εξασθένησε;», συνέχισε απευθυνόμενους στην Γερουσί.«Την απάντηση στην ερώτηση αυτή δεν την οφείλετε σε μένα, αλλά σε όλους τους Ιταλούς», κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η πλειονότητα των Ιταλών επιθυμεί την παραμονή του «Σούπερ Μάριο» στο τιμόνι ενός ευρέως συνασπισμού εθνικής ενότητας, ο οποίος, στο ιταλικό πολιτικό φάσμα, κινείται από την αριστερά μέχρι την… άκρα δεξιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA