ΔΙΕΘΝΗ
28/07/2022 14:27

Ιταλία: Σάλος με τον ημίγυμνο ιερέα που έκανε λειτουργία σε στρώμα θαλάσσης

Οι Αρχές του Κροτόνε διεξάγουν έρευνα για τον κληρικό Ματία Μπερνασκόνι, ο οποίος πέταξε τα ράσα κι έβαλε το μαγιό του για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία μέσα στη θάλασσα πάνω σε ένα στρώμα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ιταλία: Σάλος με τον ημίγυμνο ιερέα που έκανε λειτουργία σε στρώμα θαλάσσης
Πηγή: Pixabay, Twitter
Ανάγνωση:

Ενας ιερέας έχει μπει στο στόχαστρο των εισαγγελικών Αρχών της Ιταλίας, καθώς φωτογραφήθηκε να λειτουργεί φορώντας το μαγιό του, όντας μέσα στη θάλασσα και είχε μετατρέψει ένα στρώμα θαλάσσης σε Αγία Τράπεζα! Οι Αρχές του Κροτόνε διεξάγουν έρευνα για τον κληρικό Ματία Μπερνασκόνι, ο οποίος πέταξε τα ράσα κι έβαλε το μαγιό του για να τελέσει Θεία Λειτουργία μέσα στη θάλασσα.

Ο ιερέας συνόδευε σε κατασκηνωτικές διακοπές 21 μαθητές Γυμνασίου εθελοντές στην οργάνωση Libera, που δραστηριοποιείται κατά της μαφίας, και η Λειτουργία έλαβε χώρα κατά την τελευταία ημέρα στο κάμπινγκ. Οι λουόμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι τον ημίγυμνο ιερέα ενώ τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ανάρτησαν στα social media έκαναν το γύρο του διαδικτύου κι έφτασαν μέχρι τις Αρχές που διεξάγουν έρευνα. Ο ίδιος ο κληρικός είπε απολογούμενος πως «Ζητώ συγγνώμη, δεν ήταν πρόθεσή μου να ευτελίσω τη Θεία Ευχαριστία».

Η Αρχιεπισκοπή του Κροτόνε σε ανακοίνωση που εξέδωσε επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και σημειώνει ότι «η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΙΕΡΕΑΣ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΥΜΝΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ