Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενας ιερέας έχει μπει στο στόχαστρο των εισαγγελικών Αρχών της Ιταλίας, καθώς φωτογραφήθηκε να λειτουργεί φορώντας το μαγιό του, όντας μέσα στη θάλασσα και είχε μετατρέψει ένα στρώμα θαλάσσης σε Αγία Τράπεζα! Οι Αρχές του Κροτόνε διεξάγουν έρευνα για τον κληρικό Ματία Μπερνασκόνι, ο οποίος πέταξε τα ράσα κι έβαλε το μαγιό του για να τελέσει Θεία Λειτουργία μέσα στη θάλασσα.

Ο ιερέας συνόδευε σε κατασκηνωτικές διακοπές 21 μαθητές Γυμνασίου εθελοντές στην οργάνωση Libera, που δραστηριοποιείται κατά της μαφίας, και η Λειτουργία έλαβε χώρα κατά την τελευταία ημέρα στο κάμπινγκ. Οι λουόμενοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι τον ημίγυμνο ιερέα ενώ τα βίντεο και οι φωτογραφίες που ανάρτησαν στα social media έκαναν το γύρο του διαδικτύου κι έφτασαν μέχρι τις Αρχές που διεξάγουν έρευνα. Ο ίδιος ο κληρικός είπε απολογούμενος πως «Ζητώ συγγνώμη, δεν ήταν πρόθεσή μου να ευτελίσω τη Θεία Ευχαριστία».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η Αρχιεπισκοπή του Κροτόνε σε ανακοίνωση που εξέδωσε επικρίνει την ενέργεια του ιερέα και σημειώνει ότι «η λειτουργία της θείας ευχαριστίας έχει μια ιδιαίτερη γλώσσα με πράξεις και σύμβολα, που είναι σωστό να σεβόμαστε και να εκτιμούμε, χωρίς να τα αποκηρύσσουμε με υπερβολική επιπολαιότητα. Προπάντων, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η ευπρέπεια και η προσοχή στα σύμβολα».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA