Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Archie Battersbee είναι 12 ετών και βρίσκεται από τον Απρίλιο σε κώμα. Τραυματίστηκε σοβαρά σε ένα ατύχημα στο σπίτι του, στο Southend του Έσσεξ στην Βρετανία και από τότε δεν έχει συνέλθει. Οι γιατροί στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να ξυπνήσει ξανά και θέλουν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα υποστήριξης, ενώ οι γονείς του πήγαν μέχρι και στο δικαστήριο για να το ανατρέψουν αυτό.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Ξύπνησε από κώμα δύο ετών και αναγνώρισε ως δράστη του ξυλοδαρμού τον αδελφό της

Το νοσοκομείο κρίνει ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και πρέπει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη, και ότι σε κάθε περίπτωση για το παιδί δεν υπάρχουν ελπίδες και θα καταλήξει το επόμενο διάστημα. Μάλιστα, χθες, βάσει δικαστικής απόφασης, το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται θα έπρεπε να βγάλει τον 12χρονο από τη μηχανική υποστήριξη. Η απόφαση αρχικά αναβλήθηκε, καθώς η οικογένεια του μικρού προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι γονείς του ισχυρίζονται ότι η διακοπή της θεραπείας θα παραβίαζε τις υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με τα άρθρα 10 και 12 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και το άρθρο 6 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των παιδιών. Αυτές οι διεθνείς υποχρεώσεις λένε ότι τα κράτη πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι τα άτομα με αναπηρία απολαύουν ίσα δικαιώματα και ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τους θανάτους παιδιών και νέων. Για το λόγο αυτόν έχουν προσφύγει δικαστικά, ενώ αναμενόταν η μηχανική υποστήριξη να διακοπεί.

Η μητέρα του Αρτσι είπε ότι το νοσοκομείο «πίεζε» να τερματίσει τη ζωή του, προσθέτοντας: «Είναι ντροπή, είναι απολύτως ντροπιαστικό. Είναι αυτός ο δρόμος προς τα εμπρός σε αυτή τη χώρα, που μας επιτρέπεται να εκτελούμε παιδιά. Επειδή έχουν αναπηρίες;».Είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν με τον γιο της 24 ώρες το 24ωρο και ότι «σημείωνε πρόοδο με πολλούς τρόπους. Παίρνει τρία φάρμακα, απορροφά την τροφή, έχει πάρει βάρος».

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε: «Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του Archie Battersbee σε αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή. Είναι σωστό οι αποφάσεις σχετικά με τη θεραπεία του Archie να λαμβάνονται από ειδικούς γιατρούς και τα δικαστήρια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA