Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ιστορία του έχει συγκλονίσει όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και τον πλανήτη ολόκληρο. Ο 12χρονος Archie Battersbee που τραυματίστηκε σοβαρά ενώ έπαιζε στο σπίτι του, είναι διασωληνωμένος σε κωματώδη κατάσταση σε βρετανικό νοσοκομείο και η κατάστασή του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θεωρείται ως μη αναστρέψιμη. Γι αυτό, το νοσοκομείο με τη σύμφωνη γνώμη της βρετανικής Δικαιοσύνης στην οποία προσέφυγε, αποφάσισε να τον βγάλει από την μηχανική υποστήριξη και ουσιαστικά να αφήσει το παιδάκι να πεθάνει.

Η οικογένειά του αρνήθηκε πεισματικά να συναινέσει και ξεκίνησε έναν τεράστιο δικαστικό αγώνα, τον οποίο νίκησε κυριολεκτικά στο παρά ένα. Αφού δεν βρήκε άκρη με τα βρετανικά αστικά δικαστήρια, προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο δήλωσε αναρμόδιο και πως σέβεται τις αποφάσεις των βρετανικών δικαστηρίων και η τελευταία δικαστική οδός ήταν το Ανώτατο Δικαστήριο. Εκεί, η προθεσμία εξέπνεε σήμερα το πρωί στις 11:00 ώρα Αγγλίας και οι γονείς του μικρού κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη.

Σε κώμα από τον Απρίλιο - Επαιζε σε διαδικτυακό challenge

Το 12χρονο αγόρι βρίσκεται σε κώμα από τον Απρίλιο, αφού η μητέρα του, Hollie Dance, τον βρήκε αναίσθητο στο σπίτι τους δεμένο στο κεφάλι και πιστεύει ότι συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση που τον ώθησε ουσιαστικά στο θάνατο... Το βράδυ της Τετάρτης (3/8), οι γονείς του έλαβαν προθεσμία στις 9 το πρωί (σ.σ.: 11 ώρα Ελλάδας) για να υποβάλουν το αίτημα, διαφορετικά η θεραπεία του θα είχε διακοπεί στις 11 (σ.σ.: 1μ ώρα Ελλάδας) το πρωί.

Η αίτηση της οικογένειας στοχεύει στο να διακομίσει τον Αρτσι σε έναν ξενώνα για να πεθάνει «με αξιοπρέπεια» και όχι σε νοσοκομείο. Σε μια δήλωση η μητέρα του, Hollie Dance, είπε: «Προσεύχομαι το Ανώτατο Δικαστήριο να κάνει το σωστό. Αν αρνηθούν να μας επιτρέψουν να τον πάμε σε ένα ξενώνα και να λάβει ανακουφιστική αγωγή, θα είναι απλώς απάνθρωπο και απαξιωτικό για την αξιοπρέπεια του Αρτσι».

Η μητέρα του, εν αντιθέσει με τους γιατρούς, βλέπει βελτίωση. Είπε, επίσης, στους δημοσιογράφους ότι ήταν με τον γιο της 24 ώρες το 24ωρο και ότι «σημείωνε πρόοδο με πολλούς τρόπους. Παίρνει τρία φάρμακα, απορροφά την τροφή, έχει πάρει βάρος». Στη Daily Mail, αντίστοιχα δήλωσε οργισμένη ότι πώς γίνεται να είναι εγκεφαλικά νεκρό ένα αγόρι που μπορεί να της σφίξει το χέρι...».

Οι γιατροί που τον κουράρουν στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου πιστεύουν ότι ο νεαρός είναι εγκεφαλικά νεκρός και λένε ότι η συνεχής υποστήριξη στη ζωή δεν είναι προς το συμφέρον του. Το Barts Health NHS Trust είπε ότι η κατάσταση του Archie είναι πολύ ασταθής για διακομιδή και ότι η μεταφορά του με ασθενοφόρο σε διαφορετικό περιβάλλον «πιθανότατα θα επιτάχυνε την πρόωρη επιδείνωση που θέλει να αποφύγει η οικογένεια, ακόμη και με πλήρη εξοπλισμό εντατικής θεραπείας και προσωπικό στο ταξίδι».

Εκπρόσωπος της οικογένειας είπε ότι ένας ξενώνας συμφώνησε να τον περιθάλψει και πρόσθεσε: «Ο Αρτσι είναι προφανώς τώρα σε ανακουφιστική φροντίδα, οπότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην περάσει τις τελευταίες του στιγμές σε ένα ξενώνα».

Ως αποτέλεσμα της υποβολής της προσφυγής στο Ανώτατο Δικαστήριο, η θεραπεία του Archie θα συνεχιστεί όσο εξετάζεται το αίτημα. Οι γονείς του επέμειναν ότι το στήριγμα της ζωής του δεν πρέπει να αποσυρθεί, λέγοντας ότι η καρδιά του νεαρού αγοριού χτυπούσε ακόμα και είχε πιάσει το χέρι της μητέρας του.

Την Τρίτη, η κυρία Dance και ο κ. Battersbee έχασαν μια προσπάθεια στο Ανώτατο Δικαστήριο - το ανώτατο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου - να συνεχίσουν τη θεραπεία. Μια μέρα νωρίτερα, το Εφετείο απέρριψε την πρόταση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία να καθυστερήσει την απόσυρση της θεραπείας μέχρι να έχει την ευκαιρία να επανεξετάσει την υπόθεση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA