Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο εσωτερικό εκκλησίας κοπτών στη συνοικία Ιμπάμπα στην Γκίζα της Αιγύπτου, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 45 να τραυματιστούν, ανάμεσά τους και παιδιά, όπως δήλωσαν πηγές ασφαλείας στο Reuters. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σύμφωνα με τις πηγές.

Διαβάστε ακόμη: Salman Rushdie: Βγήκε από τον αναπνευστήρα και μπόρεσε να μιλήσει ο συγγραφέας μετά την επίθεση με μαχαίρι

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

«Οι άνθρωποι ήταν συγκεντρωμένοι στον τρίτο και τέταρτο όροφο, ενώ είδαμε καπνό να βγαίνει από τον δεύτερο όροφο. Οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν για να κατέβουν και έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον» δήλωσε ο Γιασίρ Μουνίρ, ένας από τους πιστούς στην ίδια εκκλησία. Το Υπουργείο Υγείας έστειλε 30 ασθενοφόρα στον τόπο του ατυχήματος για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα Γενικά Νοσοκομεία Imbaba και Agouza. Η εισαγγελία ανέθεσε επίσης στο εγκληματολογικό εργαστήριο να συντάξει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες της πυρκαγιάς.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει κάθε είδους βοήθεια στα θύματα και τις οικογένειές τους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA