Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μάικλ Μπέρι που θεωρείται ως ο επενδυτής που προέβλεψε την κρίση του 2008 πούλησε σχεδόν όλες τις μετοχές του σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν εχθές στη δημοσιότητα, μετά από πρόσφατες προειδοποιήσεις του για οικονομική κατάρρευση. Μεταξύ των μετοχών που πούλησε ο Μπέρι περιλαμβάνονται αυτές της Meta Platforms του Facebook (META.O), ένα μερίδιο 19,7 εκατομμυρίων δολαρίων στη Cigna Corp (CI.N) και ένα μερίδιο 23,1 εκατομμυρίων δολαρίων στο Bristol-Myers Squibb Co (BMY.N).Όσοι παρακολουθούν τον εν λόγω επενδυτή, όπως είναι αναμενόμενο ερμηνεύουν την απόφαση της ρευστοποίησης του χαρτοφυλακίου του ως κακή εξέλιξη. 

Διαβάστε ακόμη: Φυσικό αέριο: Απειλές της Gazprom στην Ευρώπη για αύξηση της τιμής ακόμα και 60%

Ο Μπέρι το περασμένο καλοκαίρι προέβλεψε ότι θα βρεθούμε ενώπιον της «μεγαλύτερης κερδοσκοπικής φούσκας όλων των εποχών» και είπε ότι οι ιδιοκτήτες κρυπτονομισμάτων οδεύουν προς τη «μητέρα όλων των κραχ». Πιο πρόσφατα, εκτίμησε ότι οι επενδυτές δε θα πρέπει να ενθουσιάζονται με το πρόσφατο ράλι των μετοχών, καθώς οι προηγούμενες πτώσεις είχαν προκύψει μετά από πολλές προσωρινές ανακάμψεις.

Ο Μπέρι έγινε γνωστός μετά το ποντάρισμα δισεκατομμυρίων δολαρίων που έκανε σχετικά με την κατάρρευση της στεγαστικής φούσκας πριν το κραχ του 2008 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ιστορία με το ποντάρισμά του αυτό έγινε βιβλίο και ταινία με τίτλο «Το μεγάλο σορτάρισμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA