Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάτω από το κάθισμα του οδηγού τοποθετήθηκε πιθανότατα η βόμβα που σκότωσε την Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του υπερεθνικιστή Αλεξάντρ Ντούγκιν. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ρώσων ερευνητών, η Ντάρια Ντούγκινα σκοτώθηκε όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο Toyota Land Cruiser το οποίο οδηγούσε. Μάλιστα, σε βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που έφτασε στο σημείο ο Αλεξάντρ Ντούγκιν. Η κόρη του φιλοσόφου ήταν δημοσιογράφος που υποστήριξε την εισβολή στην Ουκρανία. Νωρίτερα εφέτος της επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις αρχές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες κατηγόρησαν την 30χρονη ότι συνέβαλε σε διαδικτυακή «παραπληροφόρηση» σε σχέση με την εισβολή της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμηΑλεξάντερ Ντούγκιν: Είδε την κόρη του νεκρή μετά την έκρηξη στο παγιδευμένο αυτοκίνητό του στη Ρωσία

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο 112, η Ντούγκινα και ο πατέρας της επρόκειτο να επιστρέψουν στη Μόσχα με το ίδιο αυτοκίνητο. Όμως ο Ντούγκιν, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης, τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει ξεχωριστά.

Από τη μεριά της η Ουκρανία, μέσω δηλώσεων του κορυφαίου προεδρικού συμβούλου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, διαψεύδει ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το περιστατικό, καθώς το Κίεβο «δεν είναι εγκληματικό κράτος όπως η Ρωσία».

Alexander Dugin: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος του Πούτιν»

Ο Ντούγκιν θεωρείται άνθρωπος του Πούτιν, χαρακτηρίζεται ως υπερεθνικιστής ενώ σύμφωνα με το CNN του πιστώνεται και ο ρόλος του «αρχιτέκτονα», του «πνευματικού οδηγού» της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι ο άνθρωπος που το περιοδικό Foreign Affairs χαρακτήρισε «εγκέφαλο του Πούτιν».

Ο ίδιος ήταν κυρώσεων των ΗΠΑ ήδη από το 2015 για τη φερόμενη εμπλοκή του στην προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσία. Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον είχε χαρακτηρίσει ως «υπεύθυνο ή συνένοχο σε ενέργειες ή πολιτικές που απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα ή την κυριαρχία ή την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Ο Ντούγκιν ήταν ηγέτης της Ευρασιατικής Ενωσης Νέων, η οποία στρατολογούσε άτομα με στρατιωτική και μαχητική εμπειρία για να πολεμήσουν για λογαριασμό της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και δήλωσε ότι έχει μυστική παρουσία στην Ουκρανία».

Σε μια συνέντευξη στο CNN το 2017, ο Ντούγκιν παρατήρησε πολλές ομοιότητες μεταξύ των ιδεών του και εκείνων του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ανέφερε δε για την την ομιλία της ορκωμοσίας του Τραμπ πως ήταν «σαν να το έγραφα εγώ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA