Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βρετανία γύρισε σελίδα και από σήμερα έχει νέα πρωθυπουργό την Λιζ Τρας που είναι και επίσημα νέα αρχηγός των Τόρις. Η Βρετανίδα μέχρι πρότινος υπουργός Εξωτερικών με το κόμμα των Συντηρητικών, νίκησε τον Ρίσι Σούνακ και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας μετά από μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας λόγω των σκανδάλων που δημιούργησε ο απερχόμενος Μπόρις Τζόνσον. 

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: Η Λιζ Τρας νέα πρωθυπουργός της χώρας

Πάντως, η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας μετράει ήδη μία γκάφα σε σχέση με τα καθήκοντά της ως υπουργός εξωτερικών και μάλιστα σε μια ιστορία που σχετίζεται με την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, η 47χρονη πολιτικός τον περασμένο Μάρτιο υπέπεσε σε ένα λάθος που την εξέθεσε. Ηταν 8 Μαρτίου όταν σε μία συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα είχε βρεθεί με τον Ελληνα ομόλογό της, Νίκο Δένδια για θέματα που αφορούσαν την κοινή πολιτική Ελλάδας και Βρετανίας ως προς τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο σε ανάρτηση που ακολούθησε στο Twitter και στο Facebook το γραφείο της Λιζ Τρας ανέφερε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα καταδικάζουν τη βάρβαρη εισβολή, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη συνάντηση που είχε η ίδια με τον... Νίκο Βέρτη!

Το λάθος όνομα του λαϊκού τραγουδιστή μπήκε στο Tweet αντί για εκείνο του Νίκου Δένδια, με τη λανθασμένη ανάρτηση να παραμένει για αρκετή ώρα στον προσωπικό λογαριασμό της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών, μέχρι τη διόρθωσή του.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η διόρθωση στην ανάρτηση της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών άργησε κάπως και η Λιζ Τρας δημιούργησε έστω και άθελά της μια μικρή αμηχανία στις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σερ Γκράχαμ Μπρέιντι, η Λιζ Τρας συγκέντρωσε 81,326 ψήφους έναντι  60,399 του Ρίσι Σουνάκ. Συνολικά ψήφισαν 172,437 μέλη, ενώ άκυρες ήταν 654 ψήφοι.

Πάντως, άγνωστο παραμένει μέχρι σήμερα αν οι Βρετανοί ήταν επηρεασμένοι ακούγοντας κάποιο τραγούδι του δημοφιλούς Ελληνας τραγουδιστή γιατί τα δύο επίθετα δεν μοιάζουν και τόσο για να τα μπερδέψεις έτσι εύκολα.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA