Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μαύρο φόντο κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, την επόμενη του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ, σύσσωμος ο Τύπος της Μεγάλης Βρετανίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις η είδηση μονοπωλεί τις πρώτες σελίδες που φιλοξενούν φωτογραφίες της σε διάφορες ηλικίες, από την αρχή της βασιλείας της ως και το τέλος της ζωής της. Η Guardian επέλεξε φωτογραφία της βασίλισσας καθώς κρατά τη βασιλική σφαίρα και το σκήπτρο της. Παρόμοια φωτογραφία επέλεξε η Independent. Η Daily Telegraph διάλεξε για τίτλο το απόφθεγμα της βασίλισσας Ελισάβετ «η θλίψη είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την αγάπη».

Η εφημερίδα Financial Times συνόψισε: «Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε προκαλώντας πένθος στον λαό της. Αντανακλώντας όμως μια ζωή καθήκοντος στην οποία ένωσε τη χώρα μέσα από 70 χρόνια βαρυσήμαντων αλλαγών». Η εφημερίδα The Times επέλεξε τον τίτλο «Μια ζωή στο καθήκον», ενώ η Daily Mirror ευχαριστεί την βασίλισσα για όσα προσέφερε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Daily Star διάλεξε τον τίτλο «Κάνατε το χρέος σας, κυρία», η Daily Mail «Οι καρδιές μας είναι ραγισμένες». Για τη Daily Express, «Η αγαπημένη μας βασίλισσα είναι νεκρή».

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Πότε και πώς θα γίνει η στέψη του Καρόλου

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA