Μενού
  • Α-
  • Α+

Επίθεση στην ηγεσία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εξαπέλυσε ο αφοσιωμένος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ. Ο ηγέτης της Τσετσενίας ανέφερε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας ενδεχομένως να μην γνωρίζει την πραγματική εικόνα της κατάστασης στην Ουκρανία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει εδάφη στα βορειοανατολικά. 

Διαβάστε ακόμη: Πόλεμος στην Ουκρανία: «Προελαύνει ο στρατός μας στο Χάρκοβο - Σε 50 χλμ. φτάνουμε Ρωσία» λέει ο Ζελένσκι

Σε μια ένδειξη ότι το Κρεμλίνο ενδεχομένως να αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για τις απώλειες κατεχόμενων εδαφών, που οι διορισμένες από τη Ρωσία διοικήσεις επανειλημμένα τόνιζαν ότι σκόπευαν να κρατήσουν «για πάντα» ο Καντίροφ άφησε να εννοηθεί ότι ο Πούτιν ίσως να μη γνωρίζει την πραγματική εικόνα της κατάστασης, όπως μεταδίδει ο Guardian. «Έχουν κάνει λάθη και νομίζω ότι θα εξάγουν τα αναγκαία συμπεράσματα», δήλωσε ο Καντίροφ σε ηχητικό μήνυμα που ανήρτησε χθες Κυριακή στο λογαριασμό του στο Telegram.

«Αν δεν γίνουν σήμερα ή αύριο αλλαγές στην στρατηγική, θα υποχρεωθώ να μιλήσω με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας (της Ρωσίας) και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους. «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κατάσταση. Είναι απίστευτη, θα έλεγα», δήλωσε ο πρώην αντάρτης Καντίροφ, που έγινε σύμμαχος του Πούτιν και με τη βούλα του Κρεμλίνου κυβερνά τη ρωσική δημοκρατία της Τσετσενίας στον Καύκασο, αν και πρόσφατα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA