Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πένθος δέκα ημερών βρίσκεται η Βρετανία μετά το θάνατο της 96χρονης βασίλισσας Ελισάβετ, της μακροβιότερης μονάρχη της χώρας. Πλέον βασιλιάς ανακηρύχτηκε ο Κάρολος (ΙΙΙ) αλλά φαίνεται πως σε σχέση με τη μητέρα του αντιμετωπίζει δυσκολίες, όχι μόνο με τις... πένες αλλά και με τους πολίτες. Ενώ «παλεύει» να επιβάλλει την Καμίλα ως βασιλική σύζυγο, ο βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται και αντιμέτωπος με πολίτες που αντιδρούν για τα έξοδα του στέμματος. 

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι μαρτυρίες για τον άνδρα που περίμενε 14 ώρες στην ουρά για να ορμήσει στο φέρετρο

Η ενεργειακή κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη τη Βρετανία με πολίτες να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Κατά την επίσκεψή του στο Κάρντιφ, ο βασιλιάς Κάρολος άκουσε έναν πολίτη να του φωνάζει και να του... ζητάει τα ρέστα επειδή κοστίζει στους φορολογούμενους 100 εκατομμύρια λίρες. Κάρολε! Ενώ παλεύουμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας πρέπει να πληρώσουμε και για την παρέλασή σου» λέει ο άνδρας και ο βασιλιάς τον ακούει. Ομως μπήκε στη μέση ένας άνδρας της φρουράς του Καρόλου με τον πολίτη να φωνάζει: «πληρώνουμε 100 εκατομμύρια λίρες για εσένα για ποιο λόγο;». Οπως ήταν αναμενόμενο ο άνδρας δεν πήρε απάντηση. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η κηδεία 

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα (19/9). Ο Νίκος Κουλούσιας, ο γνωστός Έλληνας σεφ του Μπάκιγχαμ είναι σε πυρετώδεις ρυθμούς για το γεύμα που θα υπάρχει την ημέρα της κηδείας. «Ο χρόνος είναι πιεσμένος. Λογικά θα σερβίρουμε στο όρθιο, μικρομπουκίτσες γεύματα μετά την κηδεία», είπε στο MEGA. 

Όπως φαίνεται η βασίλισσα Ελισάβετ είχε σχεδιάσει την κηδεία της με κάθε λεπτομέρεια ωστόσο το γεύμα για την τελετή δεν ήταν στα πλάνα της μελαγχολικής προετοιμασίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ: 

  • 6:00 – 8:30 (8:00-10:30 ώρα Ελλάδος): Αγρύπνια στο φέρετρο της βασίλισσας.
  • Στις 8:30 (10:30 ώρα Ελλάδος): Οι πύλες του Κοινοβουλίου θα κλείσουν.
  • 9:00 (11:00 ώρα Ελλάδος): Οι καμπάνες του Μπιγκ Μπεν θα ηχήσουν πριν το σφυρί της καμπάνας καλυφθεί με ένα επίθεμα, για να μην ακούγονται τα χτυπήματά του για την υπόλοιπη ημέρα.
  • 10:30 (12:30 ώρα Ελλάδος): Το φέρετρο της βασίλισσας θα μεταφερθεί από τη Βουλή στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, σε άμαξα, που θα βρίσκεται έξω από τη βόρεια πόρτα του Γουεστμίνστερ Χολ. Από εκεί θα μεταφερθεί από μέλη του βασιλικού ναυτικού στο Αβαείο.
  • 11:00 (13:00 ώρα Ελλάδος): Το φέρετρο της βασίλισσας θα τοποθετηθεί σε ψηλό βάθρο, ενώ το Αβαείο θα είναι γεμάτο από περίπου 2.000 άτομα.
  • 11:00-12:00 (13:00-14:00 ώρα Ελλάδος): Η κηδεία θα γίνει στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ από τον κοσμήτορα και τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι. Η τελετή θα προβληθεί τηλεοπτικά και αναμένεται ότι θα τη δουν εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο.
  • 12:00 (14:00 ώρα Ελλάδος): Το τέλος της ακολουθίας θα σηματοδοτήσουν τα μουσικά έργα «Last Post» και «Reveille».
  • 12:00-13:00 (14:00-15:00 ώρα Ελλάδος): Το φέρετρο της βασίλισσας θα τοποθετηθεί εκ νέου στην άμαξα και με πομπή θα φτάσει στην Αψίδα του Ουέλινγκτον.
  • 13:00-16:00 (15:00-18:00 ώρα Ελλάδος): Το φέρετρο θα μεταφερθεί στο Ουίνδσορ, όπου η βασίλισσα πέρασε μεγάλο μέρος των τελευταίων ετών αλλά και της ζωής της.
  • 16:00 (18:00 ώρα Ελλάδος): Η βασίλισσα θα ταφεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μαζί με τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο. Στο τέλος της λειτουργίας, ένας αυλητής θα παίξει ένα μοιρολόγι, καθώς το φέρετρο θα χαμηλώνει στο βασιλικό θησαυροφυλάκιο, όπου η βασίλισσα θα ταφεί με τον σύζυγό της, τους αγαπημένους της γονείς και την αδερφή της Μάργκαρετ.
  • 19:00 (21:00 ώρα Ελλάδος): Στενά μέλη της βασιλικής οικογένειας θα επιστρέψουν στο παρεκκλήσι για ιδιωτική κηδεία, όπου ο ίδιος, όπως έκανε και η Ελισάβετ για τον πατέρα της, θα πετάξει χώμα στο φέρετρό της.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA