Μενού
  • Α-
  • Α+

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ μετά από 70 χρόνια στον θρόνο ήταν ένα τηλεοπτικό και διαδικτυακό γεγονός παγκόσμιας κλίμακας. Πλέον ο κόσμος έχει τηλεοράσεις και έξυπνα κινητά τηλέφωνα ενώ στο Λονδίνο υπολογίζεται πως μετέβησαν 1 εκατομμύριο άνθρωποι για την κηδεία. Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την τελετή, 125 κινηματογράφοι άνοιξαν, για να την μεταδώσουν ζωντανά στη Βρετανία.

Διαβάστε ακόμη: Υπό τους ήχους της γκάιντας το φέρετρο «χάθηκε» στη βασιλική κρύπτη - Τέλος εποχής για την λαοφιλή βασίλισσα Ελισάβετ

Από την Πέμπτη, όταν δόθηκε η δυνατότητα στο πλήθος να αποχαιρετήσει τη σορό, υπολογίζεται ότι 300.000 άνθρωποι πέρασαν από την αίθουσα. Οι ουρές έφταναν τα 8 χιλιόμετρα και η αναμονή μπορεί να έφτανε ακόμη και τις 17 ώρες – όλοι όμως έμειναν στη θέση τους. Στο κέντρο του Λονδίνου στήθηκαν πάνω από 36 χιλιόμετρα κιγκλιδωμάτων και φραγμών για να κρατούν το πλήθος σε ορισμένα σημεία γύρω από τους χώρους από όπου θα περάσει η πομπή. Στη διαδρομή για το κάστρο του Ουίνδσορ  βρέθηκαν 100.000 άνθρωποι – και ήταν μόνο ένα μέρος του πλήθους.

Οι... απίστευτοι αριθμοί 

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των βρετανικών ΜΜΕ, την κηδεία της Βασίλισσας παρακολούθησαν περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια τηλεθεατές, ίσως και παραπάνω! Πρόκειται για γεγονός που ξεπέρασε σε τηλεοπτικό ενδιαφέρον τον γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα το 1981. Συνολικά, σε όλο τον πλανήτη, ανέφερε η Daily Mail, πάνω από 4,1 δισ. άνθρωποι εκτιμάται ότι θα παρακολουθήσουν τηλεοπτικά την κηδεία. Είναι σχεδόν ο μισός πληθυσμός του πλανήτη, ένα πλήθος μεγαλύτερο από τα 2,5 δισ. που παρακολούθησαν την κηδεία της Νταϊάνα το 1997, ακόμη και τα 3,6 δισ. των Ολυμπιακών αγώνων της Ατλάντα, το 1996.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA