ΔΙΕΘΝΗ
23/09/2022 18:19

Ελβετία: «Κληρώνει» για την προστασία των αγελάδων και γουρουνιών - Δημοψήφισμα για τις κτηνοτροφικές μονάδες

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι αποφασίζουν αν θα απαγορεύσουν την εργοστασιακή κτηνοτροφία - Η πρόταση η οποία τίθεται σε δημοψήφισμα την Κυριακή (25/9) επιδιώκει να προστατεύσει τα ζώα κτηνοτροφίας, όπως τα βοοειδή, οι όρνιθες και οι χοίροι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ελβετία: «Κληρώνει» για την προστασία των αγελάδων και γουρουνιών - Δημοψήφισμα για τις κτηνοτροφικές μονάδες
Γουρούνια (Πηγή: Pixabay)
Ανάγνωση:

Οι Ελβετοί ψηφοφόροι αποφασίζουν αν θα απαγορεύσουν την εργοστασιακή κτηνοτροφία. Η πρόταση η οποία τίθεται σε δημοψήφισμα την Κυριακή (25/9) επιδιώκει να προστατεύσει τα ζώα κτηνοτροφίας, όπως τα βοοειδή, οι όρνιθες και οι χοίροι. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ορίσει αυστηρότερους κανόνες για τη φροντίδα των ζώων, όπως να έχουν πρόσβαση σε υπαίθριους χώρους, καθώς και για τη σφαγή τους. Οι κανόνες θα καλύπτουν επίσης τα ζώα που εισάγονται και τα ζωικά προϊόντα.

Διαβάστε ακόμη: Ιράν: Ποια ανθρώπινα δικαιώματα; Εκτελέσεις 9χρονων για μοιχεία

Η κυβέρνηση τάχθηκε κατά της πρότασης, λέγοντας πως τέτοιες αλλαγές θα παραβιάσουν εμπορικές συμφωνίες, θα διογκώσουν τα επενδυτικά κόστη και τα κόστη λειτουργίας και θα αυξήσουν τις τιμές των τροφίμων. «Η Ελβετία έχει ήδη τους αυστηρότερους νόμους που υπάρχουν για την προστασία των ζώων, αλλά λέω πάντα πως αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα και θα πρέπει να τα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα», λέει η Αλεξάντρα Γκαβιλάνο, ειδική της Greenpeace Ελβετίας για τα βιώσιμα τρόφιμα.

Ωστόσο ο Ντάνιελ Βίργκλερ, συνιδιοκτήτης του ορνιθοτροφείου Gallipool Frasses, λέει πως θα αναγκασθεί να μειώσει τα πουλερικά του, αν υπερψηφιστούν οι προτάσεις στο δημοψήφισμα. «Είτε έχω 2.000 όρνιθες αυγοπαραγωγής είτε 18.000, μπορώ να είμαι ένας καλός κτηνοτρόφος ή ένας κακός κτηνοτρόφος. Έτσι για μένα, αυτή η πρωτοβουλία είναι εντελώς άχρηστη», δήλωσε. «Αν περάσει η πρωτοβουλία, θα μας επιτρέπεται να βάλουμε 2.000 όρνιθες αυγοπαραγωγής σ' αυτό το κτίριο. Οι υπολογισμοί δείχνουν πως δεν θα είναι δυνατό να κάνουμε κερδοφόρα την επένδυσή μας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΒΕΤΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΓΟΥΡΟΥΝΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ