Μενού
  • Α-
  • Α+

Το φως της δημοσιότητας είδε η ηλεκτρική καρέκλα που χρησιμοποιούν οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας για να κάνουν βασανιστήρια, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. Οπως αναφέρουν οι Ουκρανοί στο tweet η ηλεκτρική καρέκλα που φαίνεται στη φωτογραφία που ανήρτησαν ήταν ένα εργαλείο για τους Ρώσους εκτελεστές και σαδιστές για να βασανίσουν Ουκρανούς. Το tweet δείχνει μια φθαρμένη ηλεκτρική καρέκλα με διάφορα εργαλεία πάνω σε ένα τραπέζι, όπου σύμφωνα με τους Ουκρανούς αποτελούν τα σύνεργα για μερικά από τα εγκλήματα πολέμου που συμβαίνουν με τη μέθοδο των βασανιστηρίων.

Διαβάστε ακόμη: Chris Davidson: Νεκρός ο θρύλος του σερφ μετά από καυγά σε παμπ

«Άλλο ένα ρωσικό δωμάτιο βασανιστηρίων σε απελευθερωμένη περιοχή κοντά στο Χάρκοβο. Έτσι μοιάζει μια ρωσική ηλεκτρική καρέκλα. Μόνο που αυτό δεν είναι ένα όργανο δικαιοσύνης για εγκληματίες, αλλά ένα εργαλείο για τους Ρώσους εκτελεστές και σαδιστές που βασάνισαν Ουκρανούς», αναφέρει χαρακτηριστικά το tweet του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Γεβγκένι Πριγκόζιν: Αυτός ίδρυσε την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner

Στο μεταξύ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, Ρώσος επιχειρηματίας και άνθρωπος του Κρεμλίνου, παραδέχθηκε ότι αυτός ίδρυσε, το 2014,  την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία και ομολόγησε την δραστηριότητά της στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Λατινική Αμερική. Με ανακοίνωση της εταιρείας του Concord στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πριγκόζιν δηλώνει ότι συγκρότησε την οργάνωση για να στείλει «ικανούς μαχητές» στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας το 2014. «Εκείνη στην στιγμή, την 1η Μαΐου 2014 γεννήθηκε μία ομάδα πατριωτών που πήρε την ονομασία Τάγμα Μάχης Wagner», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Και τώρα, μία ομολογία (…) αυτοί οι τύποι, ήρωες, υπερασπίσθηκαν τον συριακό λαό, άλλους λαούς αραβικών χωρών, Αφρικανούς και λατινοαμερικανούς δυστυχισμένους, έχουν γίνει ο πυλώνας της πατρίδας μας».

Για τη βρώμικη δουλειά του Κρεμλίνου

Η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner θεωρείται εδώ και χρόνια ότι διεξάγει υπογείως την βρώμικη δουλειά του Κρεμλίνου σε διάφορα θέατρα επιχειρήσεων, γεγονός που η Μόσχα διαψεύδει. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν κατηγορείτο από δυτικές χώρες και ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι είναι ο χρηματοδότησης της οργάνωσης Wagner, μέλη της οποίας έχουν εντοπισθεί στην Συρία, την Λιβύη, την Ουκρανία και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ξεκίνησε την «καριέρα» του ως προμηθευτής της κουζίνας του Κρεμλίνου, δραστηριότητα που του έδωσε το προσωνύμιο «μάγειρας του Πούτιν». Το Κρεμλίνο διαψεύδει ότι «έχει σχέση με παραστρατιωτικές οργανώσεις».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA