ΔΙΕΘΝΗ
03/10/2022 17:21

ΗΠΑ: Πρώην διοικητής της CIA απειλεί τον Πούτιν με καταστροφή

«Αν ο Ρώσος πρόεδρος κάνει χρήση πυρηνικών στο μέτωπο στην Ουκρανία, θα τους καταστρέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην διοικητής της CIA Ντέιβιντ Πετρέους

ΗΠΑ: Πρώην διοικητής της CIA απειλεί τον Πούτιν με καταστροφή
Τζο Μπάιντεν, Βλαντίμιρ Πούτιν (Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Με καταστροφή από τις ΗΠΑ και τις συμμαχικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ απείλησε τη Ρωσία πρώην διοικητής της CIA, μετά τις προειδοποιήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν περί χρήσης πυρηνικών όπλων στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Αν ο Ρώσος πρόεδρος κάνει χρήση πυρηνικών στο μέτωπο στην Ουκρανία, θα τους καταστρέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Πετρέους μιλώντας σε εκπομπή του ABC, όπου και επισήμανε ότι θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν οι απειλές του Πούτιν, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, βρίσκεται σε απόγνωση όσο η πραγματικότητα του πολέμου είναι δύσκολη για τον ίδιο και μη αναστρέψιμη.

Οι προσαρτήσεις τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τον Πούτιν σημαίνουν ότι οι γραμμές του μετώπου του πολέμου θα διατρέχουν πλέον έδαφος που η Ρωσία διακηρύσσει ότι της ανήκει και που ο Ρώσος πρόεδρος έχει διαμηνύσει ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί ακόμα και με πυρηνικά όπλα εάν χρειαστεί. Ορισμένοι δυτικοί πολιτικοί χαρακτήρισαν την απειλή ως μπλόφα – κάτι που ο Πούτιν αρνήθηκε ρητά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες τονίζουν από την πλευρά τους ότι έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία για καταστροφικές συνέπειες εάν χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την υπογραφή της συμφωνίας για τις προσαρτήσεις, εξαπέλυσε πυρά κατά της Δύσης, κατηγορώντας την για αποικιοκρατικές πρακτικές και υπενθυμίζοντας τη χρήση πυρηνικών όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ιαπωνίας στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία είπε συνιστά ένα «προηγούμενο». «Θα υπερασπιστούμε τη γη μας με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», ξεκαθάρισε.

Ο «πάγος» από τον Γενς Στόλτενμπεργκ στο αίτημα για ταχεία ένταξη της Ουκρανίας δεν φαίνεται να πτοεί τον πρώην διοικητή της CIΑ, ο οποίος τόνισε ότι αν και η Ουκρανία δεν είναι ακόμη μέλος του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Βορειοατλαντική Συμμαχία δύνανται να θέσουν σε εφαρμογή σχέδιο απάντησης. «Μια επίθεση με πυρηνικά είναι τρομακτική. Δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» είπε χαρακτηριστικά. «Καμία επιστράτευση, προσάρτηση και πυρηνική απειλή δεν μπορεί να βγάλει τον Πούτιν από τη δυσμενή πολεμική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ