Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου ανακοίνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης (5/10) οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών του ΟΠΕΚ+, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση σε όλο τον πλανήτη. Μάλιστα, το μέγεθος της περικοπής είναι τελικά διπλάσιο από αυτό που είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες ημέρες, με τις ΗΠΑ να κάνουν λόγο για ευθυγράμμιση της απόφασης του ΟΠΕΚ+ με τη Ρωσία. Οι σχέσεις Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας έχουν μπει και στο μικροσκόπιο των μεγάλων ειδησεογραφικών δικτύων, όπως το Reuters, που αφιέρωσε αρκετό «χώρο» για τις συνεννοήσεις των δύο χωρών.

Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στη Βιέννη, οι υπουργοί Ενέργειας των μελών του ΟΠΕΚ+ έδωσαν συνέντευξη Τύπου, με τον δημοσιογράφο του Reuters να θέλει να υποβάλει ένα ερώτημα στον Σαουδάραβα υπουργό.

Ο δημοσιογράφοςΑλεξ Λόουλερ, ξεκίνησε να απευθύνει την ερώτησή του, αλλά ο πρίγκιπας Abdulaziz bin Salman τον διέκοψε, λέγοντάς του ότι δεν κάνει σωστά το ρεπορτάζ και πως δεν μπορεί να δεχθεί τα ερωτήματά του. Το… αντίμετρο αυτό ήρθε μετά τα δημοσιεύματα του Reuters, που έκαναν λόγο για συμφωνία Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας σε ανώτατη τιμή στο αργό πετρέλαιο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA