Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μπόρις Τζόνσον φαίνεται πως βρίσκεται την απαραίτητη υποστήριξη ώστε να μπει στην κούρσα για να γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας! Αυτό δήλωσε νωρίτερα το Σάββατο ο σύμμαχός του και βουλευτής των Συντηρητικών Τζέιμς Ντάντριτζ, αναφέροντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός συγκεντρώνει το όριο των 100 υποστηρικτών. Οπως αναφέρει το Reuters αναπαράγοντας τους Sunday Times, το BBC και το Sky News που με τη σειρά τους επικαλούνται μια ανώνυμη πηγή κοντά στον Τζόνσον, συγκεντρώνει τους 100 που χρειάζονται και ως εκ τούτου «θα μπορούσε» να είναι στο ψηφοδέλτιο.

Διαβάστε ακόμη: Λιζ Τρας: «Θρίλερ» με την πρωθυπουργική σύνταξη που δικαιούται - Η αντιπολίτευση επιμένει να μην την δεχτεί

Ο Τζόνσον, ο οποίος έφτασε στο Λονδίνο νωρίτερα μέσα στην ημέρα μετά από διακοπές στην Καραϊβική, δεν έχει δηλώσει επίσημα ότι θα συμμετάσχει ψηφοφορία για τη διαδοχή της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, αλλά ο Ντάντριτζ είπε την Παρασκευή ότι ο Τζόνσον του είχε πει ότι «ήταν έτοιμος».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Η προοπτική επιστροφής του Τζόνσον στην κυβέρνηση διχάζει το συντηρητικό κόμμα και προκαλεί αντιδράσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο που αντιμετωπίζει κρίση ηγεσίας λόγω Βrexit. Ο Ρίσι Σουνάκ έγινε ο πρώτος υποψήφιος για την ηγεσία των Τόρις που εξασφάλισε την υποστήριξη 100 βουλευτών το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρώην τσάρος της οικονομίας θα είναι στο ψηφοδέλτιο για την ψηφοφορία της Δευτέρας επιζητώντας την έγκριση της πλειοψηφίας των βουλευτών των Συντηρητικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA