Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να θέσουν ξανά υπό τον έλεγχό τους το νότιο τμήμα της Χερσώνας με τις ρωσικές δυνάμεις να αποχωρούν σταδιακά από την περιοχή, σε μία εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα του πολέμου στην περιοχή. Ωστόσο όπως ήτα αναμενόμενο τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν -κατά την αποχώρησή τους- να αποκόψουν κάθε επικοινωνία των Ουκρανών με τα εδάφη που ελέγχουν οι ίδιοι.

Διαβάστε ακόμη: Ria Novosti: Ρώσοι χάκερς ισχυρίζονται ότι επιτέθηκαν σε «ελληνικούς κρατικούς στόχους»

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η έκρηξη σε γέφυρα σε ποταμό που αποτελεί «φυσικό σύνορο» στη Χερσώνα. Το βίντεο δείχνει πως οι ρωσικές δυνάμεις ανατίναξαν τη γέφυρα προσπαθώντας να αποκλείσουν την επικοινωνία στις δύο περιοχές που βρίσκονται στις δύο άκρες του ποταμού.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Από εκεί και πέρα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε σήμερα ότι ο «πόλεμος συνεχίζεται» ύστερα από την επιτυχία της χώρας του στην ανακατάληψη της Χερσώνας από τον ρωσικό στρατό. «Καταλαβαίνω ότι όλοι εύχονται ο πόλεμος αυτός να τελειώσει το ταχύτερο δυνατόν. Σίγουρα είμαστε αυτοί που το εύχονται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο», δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Πνομ Πενχ, κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζι στο περιθώριο της συνόδου της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

«Αλλά όσο ο πόλεμος συνεχίζεται και βλέπουμε τη Ρωσία να κινητοποιεί περισσότερους στρατεύσιμους και να μεταφέρει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, θα συνεχίσουμε σίγουρα να υπολογίζουμε στη δική σας διαρκή στήριξη», είπε ο Κουλέμπα. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συνεχιζόμενη «στοχοποίηση Ουκρανών αμάχων από τις δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι καταδικαστέα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA