Μενού
kevin-spacey
Κέβιν Σπέισι | AP
  • Α-
  • Α+

Ο Κέβιν Σπέισι κατηγορείται για επτά ακόμη σεξουαλικά αδικήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιπλέον των πέντε που έχει ήδη αντιμετωπίσει όσο ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic του Λονδίνου. Ο σταρ του Χόλιγουντ και βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, ο οποίος -μεταξύ άλλων- πρωταγωνίστησε στη σειρά του Netflix «House of Cards» και στις ταινίες «American Beauty» και «The Usual Suspects», θα κατηγορηθεί από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ενός άνδρα μεταξύ 2001 και 2004.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Αστυνομικοί χτυπούν με μανία κρατούμενο στο κελί του για ασήμαντη αφορμή

Οι κατηγορίες, σύμφωνα με τη Daily Mail, περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες για άσεμνη επίθεση, τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συναίνεση, όλες για το ίδιο φερόμενο θύμα. Η Rosemary Ainslie, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος του CPS, δήλωσε: «Το CPS έχει εγκρίνει πρόσθετες ποινικές κατηγορίες εναντίον του 63χρονου Κέβιν Σπέισι, για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ενός άνδρα μεταξύ 2001 και 2004. Το CPS έχει επίσης εγκρίνει μία κατηγορία για την πρόκληση ενός ατόμου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση. Η αρχή της κατηγορίας ακολουθεί την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της».

Ο Σπέισι έχει ήδη κατηγορηθεί για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε τρεις άνδρες στο Λονδίνο και το Γκλουσστερσάιρ μεταξύ 2005 και 2013, ενώ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic. Τον Ιούλιο βρισκόταν στο Old Bailey για να αντιμετωπίσει τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία ότι έκανε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ο Σπέισι αρνήθηκε τα φερόμενα αδικήματα. Τώρα αναμένεται να αντιμετωπίσει μια δίκη τριών έως τεσσάρων εβδομάδων από τις 6 Ιουνίου του επόμενου έτους. Ο πρώην σταρ του Χόλιγουντ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι «αρνείται σθεναρά» τους ισχυρισμούς των τριών ανδρών, οι οποίοι είναι τώρα 30 και 40 ετών.

Ο Σπέισι, δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες, τις οποίες αναμένεται να αρνηθεί. Σε δήλωσή του που κυκλοφόρησε στο Good Morning America μετά την ανακοίνωση του CPS, είπε: «Αν και είμαι απογοητευμένος με την απόφασή τους να προχωρήσουν, θα εμφανιστώ οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες, τις οποίες είμαι βέβαιος ότι θα αποδείξω την αθωότητά μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA