Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος ΠΟΑΣΥ και συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, όπου και κλήθηκε να σχολιάσει το μαζικό φοιτητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης και γιατί η αστυνομία δεν παρενέβη εφόσον δεν τηρούνταν τα μέτρα για τις συγκεντρώσεις κάτω των 100 ατόμων.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης ρώτησε τον Σταύρο Μπαλάσκα πότε η αστυνομία γράφει για τη μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού:

«Εάν δείτε 10-30 άτομα μαζεμένα σε μια πλατεία τι θα κάνετε;», ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Θα βάλω το ηχογραφημένο στο περιπολικό μου και αν δεν απομακρυνθούν θα καλέσω ενισχύσεις και θα τους γράψω», απάντησε ο κ. Μπάλασκας.

Με τους δημοσιογράφους να ρωτούν, «εχθές γιατί δεν το κάνατε αυτό;».

«Γιατί δεν ήταν 30 άτομα ήταν 5.000 άτομα», μάλιστα ο κ. Παπαδάκης είπε στον κ. Μπαλάσκα «δεν είχατε μπλοκάκια;», με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, ν’ απαντά «δεν είναι αυτό μπλοκάκια έχουμε».

«Θα ήταν ψυχασθενικό να δώσει οποιοσδήποτε στρατηγός εντολή σε μια ειρηνική πορεία, έστω και 3.000 και 5.000 άνθρωποι νέοι να είναι απολύτως ειρηνικοί για παρέμβαση. Θα γινόταν μακελειό, θα είχαμε σήμερα τον κ. Καφούνη (τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών) να λέει μας σπάσανε τα μαγαζιά ολόκληρα. Δηλαδή θα πηγαίναμε μόνοι μας εμείς να ξυστούμε στη γκλίτσα του τσοπάνη. Και αυτό πολύ καλά δεν έγινε. Δεν εδόθη τέτοια εντολή. Πολύ σωστά δεν εδόθη από τους αξιωματικούς μας τέτοια εντολή», προσέθεσε ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Τότε Γιώργος Παπαδάκης και με μία δόση ειρωνείας, είπε στον κ. Μπαλάσκα ότι με αυτή την απάντηση υποδηλώνει ότι όσες φορές ξεσπούν επεισόδια σε ειρηνικές πορείες φταίει η παρέμβαση της αστυνομίας.  

«Ξέρετε τι μου λέτε; Ομολογεί κάτι ο κ. Μπαλάσκας τώρα. Ο κ. Μπαλάσκας ομολογεί ότι όσες φορές έχουν γίνει επεισόδια, φταίει η αστυνομία γιατί έχει κάνει παρέμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Έτσι το παίρνετε; Όσες φορές έχουν γίνει επεισόδια παρεμβαίνει η αστυνομία και εχθές αν είχαν γίνει επεισόδια θα είχαμε παρέμβαση. Δεν είναι αυτό που λέτε, αλλά δεν έγιναν επεισόδια», απάντησε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

https://twitter.com/xsview/status/1355080795111698433?ref_src=twsrc^tfw

Διαβάστε Ακόμα:

Σχηματίζεται δικογραφία για τα φοιτητικά συλλαλητήρια κατά της «Πανεπιστημιακής Αστυνομίας»

Κοζάνη: Καταδίωξη αυτοκινήτου κατέληξε σε δυστύχημα – Ένας νεκρός και 10 τραυματίες

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA