Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό αεροσκάφος, στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες επέβαινε μόνο ο χειριστής του, απογειώθηκε από την Κοζάνη και επρόκειτο να φτάσει στα Ιωάννινα όπου θα επικοινωνούσε με τον ασύρματο, χωρίς όμως να έχει δώσει σημεία ζωής. Το στίγμα του χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από την Πολεμική Αεροπορία με ελικόπτερο και αεροσκάφος, ενώ έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, καθώς και η Πυροσβεστική, η οποία κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Όπως αναφέρει το Epiruspost το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους καταγράφηκε στις 12:28, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που έχει υπολογιστεί στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ραδιοερασιτέχνες, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, άλλες εθελοντικές ομάδες και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία, η οποία βρίσκεται επί τόπου με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι έρευνες γίνονται από 3 διαφορετικά σημεία, με βάση το τελευταίο στίγμα, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ελικόπτερο augusta bel, ένα C-130, ενώ αναμένεται και ένα super puma να κάνει νυχτερινές πτήσεις για έρευνα και διάσωση.

Σημειώνεται πως οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς με χαμηλή νέφωση και βροχόπτωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.