Μενού
  • Α-
  • Α+

Την υιοθέτηση σκληρότερων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα προέκρινε ο Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στο ΑΝΤ1.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως «ο κορονοϊός επελαύνει», καθιστώντας δύσκολη την ισορροπία ανάμεσα σε υγεία και οικονομία, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητη η ακαριαία λήψη «έντονων μέτρων», ειδικά για τον κεντρικό Τομέα της Αθήνας, αλλά και για άλλες πόλεις της περιφέρειας:

«Η Θεσσαλονίκη φλερτάρει με το "κόκκινο" ξαφνικά. Πόλεις όπως είναι η Πάτρα, όπως είναι το Λασίθι, η Ανδραβίδα και η Χαλκίδα μπήκαν στο "κόκκινο"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την Αττική συγκεκριμένα, περιοχές όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, σημαίνοντας «συναγερμό».

«Τα σχολεία έχουν πάψει να είναι άνοσα»

Παράλληλα, ο κύριος Σύψας έκανε λόγο για ύπαρξη κρουσμάτων στα σχολεία, τα οποία «έχουν πάψει πλέον να είναι άνοσα».

Η κατάσταση επιδεινώνεται ταχέως, τόνισε, προσθέτοντας στην εξίσωση και την παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης, η οποία «φαίνεται πως έχει διασπαρεί παντού στην ελληνική επικράτεια».

Ειδικότερα, περιοχές της Αττικής όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη και το κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εκθετική αύξηση κρουσμάτων, σημαίνοντας «συναγερμό».

«Όλα τα  μέτρα στο τραπέζι»

Ο καθηγητής επανέλαβε, τέλος, πως όλα τα μέτρα παραμένουν στο τραπέζι των ειδικών, ενώ καμία από τις αποφάσεις δεν είναι λανθασμένη, καθώς «ακολουθούμε τα δεδομένα μέρα με τη μέρα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA