Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ήταν αναμενόμενο να "κοκκινίσει" η Θεσσαλονίκη από τη στιγμή που έχουμε τέτοια αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας στο Mega.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «μας στοιχειώνει ο Νοέμβριος, οπότε η αύξηση του ιικού φορτίου είναι ένα δυνατό "καμπανάκι" για εμάς για να αποφύγουμε την έκρηξη του τρίτου κύματος της πανδημίας».

Διευκρινίζοντας πως «δεν υπάρχουν πολλές επιλογές», ο διευθυντής ΜΕΘ τόνισε πως η μόνη δυνατή στρατηγική αυτή τη στιγμή είναι το «προβλέπουμε και αποτρέπουμε», αλλά και πως απαιτείται αυστηροποίηση των μέτρων - και όχι μόνο αυστηροποίηση των ελέγχων.

«Τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν»

Ο κύριος Καπραβέλος δήλωσε, ακόμη, πως τα σχολεία δεν έπρεπε να ανοίξουν και σημείωσε τρεις λόγους: 

Ο πρώτος είναι η σημαντική αύξηση της κινητικότητας και του συνωστισμού, που σημειώθηκε ήδη από το άνοιγμα των δημοτικών. Ακολουθεί η «ανισότητα μεταξύ των μαθητών» - ότι δηλαδή σε κάποιες περιοχές οι μαθητές Λυκείου πηγαίνουν σχολείο και σε άλλες όχι - ενώ ο τρίτος λόγος είναι πως «ο,τι χάνεται στα σχολεία, μπορεί να αναπληρωθεί. Όχι όμως και στην οικονομία».

Ξεκαθάρισε, παράλληλα, πως τα καταστήματα μπορούν να μείνουν ανοιχτά, αλλά και πως ενδεχόμενος περιορισμός του ωραρίου κυκλοφορίας των πολιτών θα οδηγούσε σε αύξηση του συνωστισμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA