Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε συνέντευξή του στο Μega, ο Στράτος Τζώρτζογλου, αναφέρθηκε στις προσωπικές εμπειρίες και σκέψεις του για την σεξουαλική εκμετάλλευση στο χώρο του θεάτρου, ενώ μίλησε και για το ήθος των γυναικών - που προχώρησαν σε καταγγελίες και ο ίδιος γνώρισε μέσα από τη συνεργασία τους. 

Το μόνο που θέλω να πω για αυτό το θέμα είναι ότι από τις κοπέλες, εγώ έχω δουλέψει με 5 - 6. Ήταν καταπληκτικές σαν συνεργάτες, ηθικές. Όπου υπάρχει πολύ φως, υπάρχει και σκοτάδι.

Το θέατρο είναι φως, έχει την ανασφάλεια ότι κάθε τρεις μήνες ψάχνεις δουλειά και η εξουσία διαφθείρει. Όσοι είναι πολλά χρόνια στην εξουσία πιθανόν να υποπέσουν σε σφάλματα του σκοταδιού τους και να την χρησιμοποιήσουν κακώς. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο υπάρχει αυτό που λέμε εκπόρνευση. Αυτοί που θα εκπορνευτούν για να βρουν δουλειά αργότερα θα εκπορνεύσουν άλλους.

Πολλοί χρησιμοποιούν το «αν δεν κάτσεις…», εγώ το αντιμετώπισα όταν βγήκα, ήμουν νέος… Μου συνέβη άπειρες φορές.

Εγώ συνεργάστηκα με την Τζένη Μπότση στο «Σημάδι του έρωτα». Είχαμε πολλές γυμνές σκηνές κι εγώ προσπαθούσα να την προστατέψω και μου λέει είναι σπάνιο. Δεν μου είχε πει τι είχε τραβήξει, αλλά είχα καταλάβει ότι είχε θέμα. Με την Τζένη Ιωακειμίδου και τη Ζέτα Δούκα έχω δουλέψει, καταπληκτικά παιδιά.

Καμία από αυτές δεν μου είχε μιλήσει ποτέ. Όταν μιλάγαμε για τέτοια θέματα με κοιτούσαν με ένα βλέμμα σαν να μου λένε «α ρε Στράτο». Αλλά αυτές νόμιζαν ότι εγώ δεν τα έχω υποστεί γιατί ήμουν παλιός.

Μια εποχή που έκανα οντισιόν, το 1995, δυο κοπέλες, οι οποίες δεν έχουν βγει τώρα να μιλήσουνμου είπαν για συγκεκριμένα άτομα μέσα στο χώρο ότι είχαν υποστεί και αυνανισμό, άγριο πέσιμο και όλα αυτά και ότι δεν θα τις έπαιρναν στην οντισιόν. Μου το είπαν και φρίκαρα γιατί ήταν γνωστά ονόματα τότε.

Αν είναι να μιλήσω για όλους αυτούς που καταχράστηκαν την εξουσία τους και τη δύναμή τους, μόνο να σκεφτούν τα παιδιά τους. Θα ήθελαν αυτά που κάνουν εκείνοι να τα υποστούν τα παιδιά τους; Ότι κι αν πει η δικαιοσύνη, να βγουν και να ζητήσουν συγγνώμη όλοι τους, αυτό το οφείλουν στον εαυτό τους γιατί υπάρχουν επιστροφές. Εγώ είμαι ανοιχτός στη συγγνώμη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.