Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα Rafale βρέθηκαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διμερούς άσκησης.

Απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας, μαζί με τα ελληνικά F16 και τα Mirage 2000, κάνοντας σύνθετες αεροπορικές ασκήσεις σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της άσκησης, τα ελληνικά μαχητικά Mirage-2000 και τα Rafale ανεφοδιάστηκαν εν πτήσει από γαλλικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού Airbus A-330TT στα 24.000 πόδια πάνω από τη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι η άσκηση έγινε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας Πατρίκ Μεζονέβ.

Οι Γάλλοι κατασκευαστές έχουν βαφτίσει τα μαχητικά «Rafale», ,με την ονομασία τους στα ελληνικά μεταφράζεται σε «ριπή ανέμου», ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει πλήρως με την καταιγιστική δράση των μαχητικών αεροσκαφών στους αιθέρες και στο πεδίο των επιχειρήσεων.

«Με τη άσκηση αυτή οι αεροπόροι μας παίρνουν μία πρόγευση των δυνατοτήτων των νέων αεροσκαφών, η προμήθεια των οποίων συμφωνήθηκε πρόσφατα και εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Είναι μια προμήθεια που η ταχύτητα με την οποία θα ολοκληρωθεί οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην πολύ σημαντική συμβολή του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας. Γεγονός που αποδεικνύει ότι με την πάροδο του χρόνου έχουμε δημιουργήσει με τη Γαλλία σταθερό και συνεχώς αναπτυσσόμενο πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας, με το οποίο εξασφαλίζουμε, ενισχύουμε και εδραιώνουμε ένα ασφαλέστερο γεωπολιτικό περιβάλλον στην περιοχή μας», τόνισε μεταξύ άλλων σε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Διαβάστε Ακόμα 

Σαββατοκύριακο με απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 - Μέτρα για να «κοπούν» οι επισκέψεις σε σπίτια

Κορονοϊός: Στο νοσοκομείο ο πατέρας της 16χρονης από τη Θήβα που άφησε την τελευταία της πνοή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.