Μενού
  • Α-
  • Α+

Ταυτόχρονα η Πυροσβεστική υπηρεσία με σήμα της στην περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε την συνδρομή πυροτεχνουργών της ΕΛΑΣ προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ίχνη εκρηκτικών ουσιών στα χαλάσματα του κτιρίου. Λόγω της ιδιαιτερότητας του συμβάντος θα μεταβεί στην Καστοριά ειδικό κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών από την Θεσσαλονίκη.

Επίσης έχει ζητηθεί η συνδρομή του τμήματος Ασφάλειας της Αστυνομικής διεύθυνσης Καστοριάς για την ύπαρξη οπτικού υλικού από κάμερες παρακολούθησης ακόμη και από παρακείμενα κτίρια πλησίον του ξενοδοχείου.

Αυτό που είναι ήδη γνωστό από τις διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη προς τις αρμόδιες αρχές είναι ότι στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου γινόταν χρήση υγραερίου ενώ οι δεξαμενές τροφοδοσίας παραμένουν άθικτες σε χώρο εκτός του κτιρίου.

Το ξενοδοχείο εξέδωσε και επίσημη ανακοίνωση, αναφέροντας πως αναμένει το τελικό πόρισμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ξενοδοχείου

«Προσπαθώντας να ξεπεράσουμε το αρχικό σοκ, όντας βαθύτατα συγκλονισμένοι  και συντετριμμένοι και λαμβάνοντας κουράγιο, δύναμη και παρηγοριά από το γεγονός ότι δεν υπήρξαν θύματα, αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε τα κάτωθι:

Αρχικά, να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους για την αμέριστη και συγκινητική εκδήλωση αγάπης, συμπόνιας και συμπαράστασης προς την επιχείρηση και τις οικογένειές μας.

Είναι γνωστό ότι από το 1978 το ξενοδοχείο TSAMIS έχει καταστεί συνώνυμο του τουρισμού στην Καστοριά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη και την προβολή του τόπου. Δυστυχώς, το Μάρτιο του 2020 η επιχείρηση λόγω της πανδημίας ετέθη σε αναστολή και έκτοτε λειτουργούσε μόνο το διοικητικό τμήμα αυτής, αναμένοντας όπως όλοι το τέλος αυτής της περιπέτειας, ώστε να επαναλειτουργήσουμε. Ξαφνικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όλα έγιναν στάχτη βυθίζοντας την οικογένεια, τους εργαζόμενους αλλά και την τοπική κοινωνία στην θλίψη και δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για την ανεξήγητη αυτή καταστροφή.

Τα αίτια και οι λόγοι που οδήγησαν στην ολοκληρωτική αυτή η καταστροφή αναμένεται να διευκρινιστούν  πλήρως τόσο από την αρμόδια επιτροπή πραγματογνωμόνων της πυροσβεστικής υπηρεσίας  όσο και από τον αρμόδιο ειδικό τεχνικό εμπειρογνώμονα, στον οποίο αναθέσαμε την εξακρίβωση των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο τραγικό γεγονός.

Έχοντας την πεποίθηση ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει πιο δυνατούς, ενωμένοι όσο ποτέ και με τη βοήθεια του Θεού, ευελπιστούμε ότι θα σταθούμε ξανά όρθιοι και θα ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες,  έχοντας αρωγούς και συμπαραστάτες όλους εσάς που με συγκινητικό τρόπο σταθήκατε δίπλα μας».

Πυροσβέστες που εξέτασαν την περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η δύναμη του ωστικού κύματος που ακολούθησε την έκρηξη ήταν τέτοιου μεγέθους που ορισμένες από τις κουρτίνες του ξενοδοχείου βρέθηκαν να είναι κρεμασμένες σε παρακείμενα δένδρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA