Μενού
  • Α-
  • Α+

 Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΕΗ: «Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος. Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους».

Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος.Λυπαμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν την θέση τους

Δημοσιεύτηκε από Σπύρος Μπιμπίλας στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021

 Ο Δημήτρης Λιγνάδης παρέδωσε την παραίτηση του νωρίς το βράδυ του Σαββάτου η οποία έγινε αποδεκτή από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στην επιστολή παραίτηση του ο κ. Λιγνάδης ανέφερε:

Ο Δημήτρης Λιγνάδης αναφέρει στην επιστολή του προς την υπουργό Πολιτισμού:

«Παρά την ύψιστη τιμή που αποτελεί για μένα να υπηρετώ το πρώτο θεατρο της χώρας μας, η αγάπη και η αφοσίωσή μου προς το ίδιο το Εθνικό Θέατρο μου υπαγορεύει να υποβάλω σήμερα την παραίτησή μου. 

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες του τοξικού κλίματος φημών, υπονοουμένων, διαρροών και αναφορών γύρω από το πρόσωπό μου, χωρίς μάλιστα να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη καταγγελία. Γεγονός που θα μου επέτρεπε το ελάχιστο προβλεπόμενο από ένα Κράτος Δικαίου, δηλαδή τη δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. 

Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνησή μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω από όλα, και να προστατέψω τον θεσμό από μια ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές, επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντί τους ως πρόσωπο και όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. 

Επιπλέον, η παραίτησή μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA