Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πλήρη λειτουργία επανήλθαν τα ηλεκτρολογικά συστήματα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το οποίο παρέμεινε στο σκοτάδι για αρκετή ώρα μετά το μπλακ άουτ που δημιουργήθηκε λόγω της  έκρηξης στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, πέραν του μπλακ άουτ της ΔΕΗ, υπήρξαν, προφανώς, και άλλες αστοχίες οι οποίες άφησαν το ΕΑΜ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, για περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι το καθολικό μπλακ άουτ. Η μη λειτουργία των ηλεκτρολογικών συστημάτων του δημιούργησε θέμα ασφαλείας, παρά την παρουσία της νυκτερινής φύλαξης.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ειδοποίησε αμέσως τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Λευτέρη Οικονόμου, ώστε να δημιουργηθεί αλυσίδα ασφαλείας από αστυνομικές δυνάμεις γύρω από το Μουσείο. Ταυτόχρονα, έσπευσε στο Μουσείο με το γενικό γραμματέα Γιώργο Διδασκάλου, ώστε να ενημερωθούν  για τις αιτίες του προβλήματος, να γίνει έλεγχος των συστημάτων και άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Από στις 2 π.μ. σήμερα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία όλα  τα συστήματα  φωτισμού και ασφάλειας, ενώ, από νωρίς το πρωί, γίνεται διεξοδικός έλεγχος για την επίλυση των αστοχιών  που κατεγράφησαν.

Διαβάστε Ακόμα 

Μπλακ άουτ στην Αθήνα: Πάνω από 100 αστυνομικοί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA