Μενού
  • Α-
  • Α+

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου είχε σχεδιάσει να εντάξει στο φετινό του πρόγραμμα την παράσταση «Φιλοκτήτης», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.  

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «υπό τη βαριά σκιά των τελευταίων εξελίξεων, και συγκεκριμένα των δημοσιοποιημένων επώνυμων καταγγελιών συναδέλφων του κ. Γ. Κιμούλη για προσβολή της προσωπικότητάς τους», οι ιθύνοντες του Φεστιβάλ οδηγήθηκαν στη «δυσάρεστη, πλην όμως επιβεβλημένη, απόφαση» να μη συμπεριλάβουν τον συγκεκριμένο ηθοποιό στην ομάδα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχει στη φετινή διοργάνωση.

«Η Καλλιτεχνική Διεύθυνση βρίσκεται σε συνεννόηση με τον παραγωγό και τον σκηνοθέτη της παράστασης για την εξασφάλιση νέας συμφωνίας για το φετινό πρόγραμμα, με το ίδιο ή με άλλο έργο, με γνώμονα την διασφάλιση των υπόλοιπων μελών του θιάσου», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Πρόθεσή μας δεν είναι να δράσουμε τιμωρητικά, ούτε να ούτε να υποκαταστήσουμε τα δικαστήρια. Όμως, θα ήταν ανεύθυνο από πλευράς μας εάν παραβλέπαμε τις σκληρές και επώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του χώρου μας για αντιδεοντολογικές πρακτικές και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Τέχνη και τους ανθρώπους της», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα:

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση εις βάρος σκηνοθέτη: Άνδρας καταγγέλλει ότι τον βίασε όταν ήταν 15 ετών

Στο αρχείο η δικογραφία με τις καταγγελίες Μπεκατώρου - Προχωρά η δίωξη μόνο του προπονητή της 11χρονης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA