Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην εκπομπή «Live News» του Mega, μίλησε η πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών, Ματίνα Παγώνη, εκτιμώντας ότι το τρέχων κύμα του κορονοϊού θα ενταθεί το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου και προέβλεψε ότι «θα κάνουμε Πάσχα με μέτρα».

Παράλληλα  εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι εφόσον όλα πάνε καλά με τους εμβολιασμούς θα κάνουμε καλοκαίρι ελαφρώς καλύτερο από το προηγούμενο και εκτίμησε ότι «τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες».

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία ανέφερε ότι «όσον αφορά στα κρεβάτια στα νοσοκομεία υπάρχει μια αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια στο 38-40%». 

«Η αύξηση δεν είναι στις ΜΕΘ, όσο στα απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση όλες τις μέρες και θα αποφασισθούν αυτά που πρέπει να αποφασισθούν. Κάθε φορά παίρνουμε μέτρα, αλλά δεν εφαρμόζονται», προσέθεσε.

Ερωτηθείσα για τον αν θα κάνουμε Πάσχα ή τι θα συμβεί το καλοκαίρι, η κυρία Παγώνη απάντησε:

«Δεν θα κάνουμε Πάσχα, θα είναι με μέτρα. Να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%. Να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσουμε. Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι όλα εξαρτώνται από το αν θα προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και αν θα έρθει η κατάλληλη ποσότητα των εμβολίων.

Αναφορικά στην κορύφωση του τρίτου κύματος η κυρία Παγώνη ανέφερε: «Με τα επιδημιολογικά δεδομένα που υπάρχουν, περίπου το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση. Όμως θα μπορούμε να περάσουμε κι αυτή τη δυσκολία των ημερών αν προσέξουμε τα μέτρα. Να προσέξουμε στα ΜΜΜ που είναι μια παράμετρος δύσκολη και να κάνουμε πάρα πολλά τεστ. Και στα σχολεία και στα εργοστάσια, είναι αυτό που θα λύσει το πρόβλημα».

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός – Ο «χάρτης» των κρουσμάτων: 321 στην Αττική και 80 στη Θεσσαλονίκη

Ξεκάθαρη η Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο δεν επηρεάζει τη γονιμότητα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.