Για «σημαντικό βήμα» στην υπόθεση της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα έκανε λόγο η συνήγορός του Ιωάννα Κούρτοβικ, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Το Στίγμια της ΜέΡΑς».
Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, σημείωσε συγκεκριμένα ότι «η κυβέρνηση έχει προχωρήσει πλέον σε ένα είδος διαλόγου με τον απεργό. Ένα διάλογο στον οποίο μεν τον προσβάλλει, τον προκαλεί, τον εμπαίζει, διαστρέφει τα επιχειρήματά του, όμως είναι ένας διάλογος. Και μέσα από αυτόν τον διάλογο, αναδεικνύεται το δίκιο αυτού του ανθρώπου. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα».
Παράλληλα ανέφερε ότι απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης «αφού στο σωφρονιστικό κώδικα υπάρχει μια διάταξη που επιτρέπει στον υπουργό να αποφασίζει αυτοβούλως κάποια μεταγωγή, όταν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή δημόσιας τάξης. Με την έκταση που έχει πάρει το γεγονός τις τελευταίες ημέρες, πράγματι δημιουργείται ένα θέμα δημόσιας τάξης».
Σχετικά με τις συνεχείς κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανέφερε: «Είναι ένας σημαντικός μοχλός πίεσης, αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι όσοι υπερασπίζονται το δίκαιο του αιτήματος δεν ανήκουν όλοι στο χώρο της αριστεράς απαραίτητα, όπως για παράδειγμα ο Αντιπρόεδρος του ΔΣΑ, Θέμης Σοφός, που συνυπογράφει τις αιτήσεις που κατατέθηκαν σήμερα και στις εκλογές του Συλλόγου είχε κατέβει επικεφαλής της δεξιάς παράταξης».
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.