Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ολομέλεια έκρινε κατά πλειοψηφία ότι η προσβαλλόμενη πράξη  είναι απλή ερμηνευτική εγκύκλιος των   διατάξεων του ν. 4472/2017 και δεν έχει δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, αλλά και   «δεν σκοπεί να εισαγάγει νέες ρυθμίσεις για τα  ζητήματα του νέου μισθολογίου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν έχει κανονιστικό χαρακτήρα».

Για αυτούς τους λόγους, καταλήγει η πλειοψηφία,  αποτελεί,   «απλή ερμηνευτική εγκύκλιο προς τις αναφερόμενες στον πίνακα αποδεκτών υπηρεσίες, στερούμενη εκτελεστού χαρακτήρα».

Στο Ανώτατο Δικαστήριο είχαν προσφύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων(Π.Ο.Σ.Υ.Φ.Υ.),Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων( Π.Ο.Α.Σ.Υ.), η  Πανελλήνια Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.), το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 2000,  417   αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., απόφοιτοι του Τμήματος Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) και η Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.).

Διαβάστε ακόμα

Λινού: Αρνητική εξέλιξη ο νέος εγκλεισμός στο σπίτι

Κορονοϊός: 1.667 τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, 48 της νοτιοαφρικανικής

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.