Μεγάλες ποσότητες κόκκινης παχύρρευστης ουσίας έχει κατακλύσει την παραλιακή περιοχή Ναυπλίου Νέας Κίου στην Αργολίδα.
Πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά στο Ναύπλιο, καθώς το κόκκινο χρώμα στα νερά των θαλασσών προκαλείται από το συσσωρευμένο πλαγκτόν, το γνωστό δηλαδή φαινόμενο της ερυθράς παλίρροιας, σύμφωνα με το argolikeseidhseis.gr.
Ερυθρά παλίρροια είναι η κοινή ονομασία ενός φαινομένου γνωστού ως άνθιση φυτοπλαγκτόν, δηλαδή μεγάλη συγκέντρωση υδρόβιων μικροοργανισμών, όταν αυτή προκαλείται από μερικά είδη δινομαστιγωτών και έχει κοκκινωπό έως καφετί χρώματος.
Οι ερυθρές παλίρροιες είναι φαινόμενα ταχείας συσσώρευσης φυτοπλαγκτόν, των αλμυρών, γλυκών και μικτών νερών, στη στήλη του νερού με αποτέλεσμα τον χρωματισμό των επιφανειακών νερών και συνήθως συμβαίνει σε παράκτιες περιοχές.
- Η παραλία Ποτάμι στη Σάμο είναι η πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα και έχει τον πιο απότομο βυθό
- Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε με ανανεωμένο καλοκαιρινό λουκ στα MAD VMA και ακόμα παραμιλάμε
- Πολυμήχανη Ελληνίδα ανακάλυψε τον μοναδικό τρόπο για να φάμε λαγοκέφαλο
- YouTuber πάει για ψάρεμα στα πιο μολυσμένα νερά της Αττικής - Τι βρήκε σε Ελευσίνα και Κηφισό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.