Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, το σώμα των κληρικών αποφάσισε τη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, με σκοπό την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαίτερα την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας - καθώς και της Διακαινησίμου - με την τήρηση όλων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων.
Η πρόταση της Εκκλησίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, να τελούνται περισσότερες λειτουργίες και ακολουθίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς και να επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός πιστών στο εσωτερικό και το εξωτερικό των ναών.
Προβληματισμός επικρατεί αναφορικά με την τέλεση του Επιταφίου, με τους κληρικούς να προκρίνουν την περιφορά του γύρω από τον ναό και όχι στους παρακείμενους δρόμους.
Σημειώνεται πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα πριν την Κυριακή των Βαΐων.
- Γιατί το 1923 δεν γεννήθηκε κανένας Έλληνας για 13 ημέρες; Η απίστευτη ιστορία
- Πέθανε η Μαρινέλλα: Απέραντη θλίψη στο πανελλήνιο για την απώλεια της μεγάλης ερμηνεύτριας
- Πέρασαν 6 χρόνια ή μήπως 6 μήνες από την πρώτη καραντίνα; Το Reader θυμάται την εβδομάδα που πάγωσε ο χρόνος
- Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε στα ελληνικά - Και έχουμε λόγο που τα κάνουμε
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.