Μενού
  • Α-
  • Α+

O κύβος ερρίφθη και ο Πέτρος Φιλιππίδης που προφυλακίστηκε με την κατηγορία του βιασμού και της δις απόπειρας βιασμού, με τον έτερο προφυλακισμένο για τα ίδια αδικήματα, Δημήτρη Λιγνάδη θα βρίσκονται μαζί στον Γ’ θάλαμο των φυλακών Τριπόλεως, μετά από σχετική απόφαση της διοίκησης του καταστήματος κράτησης. Η μετακίνηση του 57χρονη ηθοποιού από τον θάλαμο καραντίνας αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας.

Διαβάστε ακόμη: Πέτρος Φιλιππίδης: Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκαλύπτει ότι δεν έχει διαγραφεί από το ΣΕΗ

Την ίδια ώρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίζεται αποφασισμένος να καταθέσει αίτημα για «πάγωμα» της προσωρινής κράτησης του, το οποίο αναμένεται να κριθεί σε περίπου 2 μήνες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ο ίδιος, παρότι δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα, επιμένει ότι είναι αθώος και ότι οι καταγγελίες προς το πρόσωπό του –για ένα βιασμό και δύο απόπειρες- είναι πράξεις εκδίκησης. Οι Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης δεν θα είναι μόνοι τους στον Γ’ θάλαμο των φυλακών Τριπόλεως, καθώς στο συγκεκριμένο κατάστημα κράτησης όλοι είναι χωρισμένοι σε ομάδες των 18-20 ατόμων, ενώ ο συνολικός αριθμός είναι περίπου 110 κρατούμενοι.

Θα αιτηθεί αποφυλάκιση - «Ακόμη τον φοβάμαι», λέει η γυναίκα που τον κατήγγειλε

«Ακόμη και τώρα φοβάμαι τον Πέτρο Φιλιππίδη», ανέφερε στη Real News η γυναίκα που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού, στέλνοντας, όμως, παράλληλα το μήνυμα σε όσες κοπέλες πέφτουν θύματα κάποιου να μην διστάζουν να καταγγείλουν το περιστατικό

Τώρα ο Πέτρος Φιλιππίδης, σύμφωνα πάντα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, έχει αποφασίσει να καταθέσει άμεσα αίτηση αποφυλάκισης, για την ακρίβεια προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης που του επέβαλαν εισαγγελέας και ανακριτής. Η προσφυγή, ωστόσο, αναμένεται να κριθεί σε περίπου δύο μήνες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών οπότε ο Πέτρος Φιλιππίδης θα παραμείνει στη φυλακή

Οταν ολοκληρωθεί η καραντίνα, η οποία επιβάλλεται σε όλους τους νεοεισερχόμενους στα σωφρονιστικά καταστήματα λόγων των μέτρων για τον κορονοϊό, θα επιλεγούν το κελί όπου θα κρατηθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς και οι συγκάτοικοί του σε αυτό. Δεδομένο θεωρείται ότι θα προαυλίζεται με τον γνώριμό του από το θέατρο Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρατείται, επίσης, στις φυλακές Τρίπολης για σεξουαλικά αδικήματα.

«Φοβάμαι τον Πέτρο Φιλιππίδη ακόμη και τώρα»

Η μία από τις τρεις γυναίκες που κατήγγειλαν τον Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε στην Real News για την προφυλάκισή του και δηλώνει ότι ο δρόμος για την τιμωρία του είναι ακόμα μακρύς. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Σ.Μ, την οποία ο Πέτρος Φιλιππίδης – βάσει του κατηγορητήριου – προσπάθησε να βιάσει το 2010 μέσα στο καμαρίνι του στο θέατρο Μουσούρη: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη με την απόφαση προφυλάκισής του. Ανάσανα! Όμως, δεν θα βγω να πανηγυρίσω ούτε επιθυμώ τη διαπόμπευσή του. Άλλωστε, ο σκοπός μου εξαρχής δεν ήταν η εκδίκηση αλλά η δίκαιη τιμωρία του. Ο δρόμος, βέβαια, μέχρι την οριστική δικαίωση και την τιμωρία του είναι ακόμα μακρύς…».

«Δεν μισώ τον Πέτρο Φιλιππίδη, τον φοβάμαι»

Παρόλο που μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεράσει τα όσα βίωσε, λέει πως «δεν τον μισώ. Τον φοβάμαι, όμως, ακόμη και τώρα. Σκοπός μου ήταν να σταματήσει την καθ’ εξίν δράση του! Να σταματήσουν να υπάρχουν θύματα! Και η τιμωρία του να παραδειγματίσει και όσους νομίζουν ότι μπορούν να πράττουν τα ίδια ατιμωρητί». Η ίδια ευγνωμονεί από τα βάθη της καρδιάς της τη Σοφία Μπεκατώρου και στη συνέχεια την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, τη Λένα Δροσάκη και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, που έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα και «από αυτές πήραμε θάρρος και μιλήσαμε οι υπόλοιπες».

«Μη σας μπερδεύει ο χρόνος. Όσο μεγαλύτερος, τόσο μεγαλύτερα και τα τραύματα. Προτρέπω και όσες κοπέλες φοβούνται ακόμη να μιλήσουν, κατανοώντας απόλυτα το πόσο δύσκολο είναι αυτό, να το κάνουν. Είναι η μεγάλη ευκαιρία να καθαρίσει το θέατρο, να πνεύσει αέρας ελευθερίας. Κανείς δεν πρέπει να ζήσει τα όσα ζήσαμε εμείς… Η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο» καταλήγει η καταγγέλλουσα για τον Πέτρο Φιλιππίδη.