Ο καύσωνας σαρώνει τη χώρα και όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν σε κάποια κλιματιζόμενη αίθουσα, περνούν δύσκολες ώρες. Σ' αυτούς ανήκουν και οι άστεγοι που περνούν δύσκολες ώρες με το παρατεταμένο κύμα του καύσωνα. Οι υψηλές θερμοκρασίες στο κέντρο της Αθήνας, μπορούν να είναι απειλητικές για την υγεία όσων δεν έχουν ένα ασφαλές μέρος προφυλαχθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η ομάδα streetwork των Γιατρών του Κόσμου, με τη συνδρομή του Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργου Σταμάτη, μοίρασε εμφιαλωμένο νερό, αναψυκτικά και σνακς στους ανθρώπους του κέντρου που διαβιούν στο δρόμο, ενημερώνοντάς τους για τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα καθώς και για τα σημεία στα οποία μπορούν να βρουν κλιματιζόμενες αίθουσες.
Στο μήνυμα που ανάρτησαν στην ομάδα του στο facebook έγραψαν αναφορικά με τη δράση τους: «Βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη Ευχαριστούμε την εταιρεία Χήτος ΑΒΕΕ για την ευγενική της προσφορά και τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, με του οποίου τη μέριμνα κατέστη εφικτή η δράση».
- Γιατί υπάρχουν τραγούδια που θεωρούμε σχεδόν «ιερά»;
- «Ήμουν κι εγώ στα Κουφονήσια τις ημέρες που γέμισε η Ιταλίδα»: Η λεπτομέρεια που κανείς δεν ανέφερε
- Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Ενισχύονται οι άνεμοι, πέφτει η θερμοκρασία - Πού θα έχει καταιγίδες
- Ο πραγματικός λόγος της τουρκικής «απόβασης» στο Αιγαίο: Γιατί προτιμούν τα ελληνικά νησιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.