Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τη φωτιά να μαίνεται ανεξέλεγκτη, το ρωσικό Beriev επιχειρεί στη μάχη με τις φλόγες στο Κρυονέρι. Το ρωσικό θηρίο Beriev - έπειτα από 24 ώρες - γιατί τόσο χρειάστηκε για να γίνει η προγραμματισμένη συντήρησή του (συμπλήρωσε 100 ώρες πτήσης στης Ελλάδα στις 35 μέρες που συνδράμει εδώ) είναι πάλι στον «αέρα» και επιχειρεί για την κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο υπάρχει στα σημεία έναντι των άλλων πυροσβεστικών και συγκεκριμένα στην ποσότητα του νερού που αντλεί από την θάλασσα 12.000 τόνους και στην ταχύτητα με την οποία κινείται. 

Πώς λειτουργεί το ρωσικό Beriev 

Το αεροπλάνο κατεβαίνει προς την επιφάνεια του νερού με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια ο πιλότος ανοίγει τους μηχανισμούς υδροληψίας ενώ το αεροπλάνο γλιστράει πάνω στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 150-190 χλμ./ώρα. Το νερό μεταφέρεται σε δεξαμενές μέσω μηχανισμών, που έχουν τη δυνατότητα να αντλούν περίπου ένα τόνο ανά δευτερόλεπτο. 

Όταν οι δεξαμενές γεμίζουν, το νερό αρχίζει να πέφτει μέσα από μία ειδική βαλβίδα. Ο πιλότος βλέπει τη ροή του νερού, κλείνει τους μηχανισμούς υδροληψίας και αποθαλασσώνεται.