Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτα είναι τα πύρινα μέτωπα στην Αττική με τη φωτιά να «καταπίνει» τα πάντα στο πέρασμά της. Ηδη καίγονται σπίτια στο Πευκόφυτο ενώ υπάρχει αγωνία για τον Αγιο Στέφανο και τη Σταμάτα, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά. Πυροσβέστες, εθελοντές πυροσβέστες και αστυνομικοί καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να σβήσουν τις φλόγες αλλά και για να απομακρύνουν τους κατοίκους, που ρίχνουν ακόμη και κουβάδες με νερά, μήπως περιορίσουν τη φωτιά.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Οι συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία και Κρυονέρι έχουν τυλίξει στις φλόγες σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα ενώ διακοπές ρεύματος σημειώνονται παντού. Προβλήματα υπάρχουν και στην παροχή νερού, με την ΕΥΔΑΠ να καλεί τους καταναλωτές να δείξουν σύνεση στην κατανάλωση. Η φωτιά πλησιάζει απειλητικά στον Αγιο Στέφανο και τη Σταμάτα ενώ αρκετά σπίτια στο Πευκόφυτο έχουν παραδοθεί στις φλόγες. 

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης που διακομίστηκε σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο ΚΑΤ, έχασε τη μάχη και κατέληξε. Σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων, έφερε χτύπημα στο κεφάλι από πτώση στύλου της ΔΕΗ. Παρά την προσπάθεια ανάνηψης, επί 70 λεπτά, δεν τα κατάφερε.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Πευκόφυτο

Οι Αρχές δίνουν τιτάνια μάχη να περιορίσουν τη φωτιά στο Πευκόφυτο, που είχε εκκενωθεί με μήνυμα του 112. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει αναφορές στην Πυροσβεστική για εγκλωβισμένους, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός σε Αστυνομία και Πυροσβεστική για να τους απομακρύνουν. Οι κάτοικοι των οικισμών Πευκόφυτου και Ποντίων καλούνται να εκκενώσουν προς Αθήνα, μέσω λεωφόρου Θησέως και προς Κηφισιά.

Η φωτιά μαίνεται στη λίμνη του Μαραθώνα, καίγοντας πεύκα, ενώ κατευθύνεται προς τα βόρεια. Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Νίκος Πέππας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ότι το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό στην Σταμάτα και απηύθυνε έκκληση για ενίσχυση των πτητικών μέσων. Οι κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τα σπίτια τους.