Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην απαλλαγή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτη της εισαγγελίας Διαφθοράς Γιάννη Αγγελή από το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος προχώρησε με βούλευμά του το συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

Η δίωξη εις βάρος του είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών καθώς του αποδόθηκε πως δεν παρέλαβε στοιχεία για λογαριασμό συγγενούς πολιτικού, που έδιναν Αμερικανοί στον ίδιο και στους τότε εισαγγελείς Διαφθοράς κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Βιέννη, το 2018, με αντικείμενο την υπόθεση της Novartis.

Το συμβούλιο υιοθέτησε με το βούλευμά του την απαλλακτική πρόταση που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών Γιώργος Οικονόμου, σύμφωνα με την οποία ο κ. Αγγελής κατά τη συνάντηση της Βιέννης «ουδέποτε αρνήθηκε να παραλάβει, έστω και ανεπίσημα έγγραφα στοιχεία ή στικάκι γιατί αυτά ουδέποτε προσφέρθηκαν».

Μάλιστα, κατά τον εισαγγελέα «στικάκι ποτέ δεν υπήρχε και πολύ περισσότερο δεν συντρέχει στο πρόσωπό του (.σ.σ κ. Αγγελή) δόλος και σκοπός έτσι όπως απαιτεί του άρθρο 259 ΠΚ να παραβεί τα καθήκοντα της υπηρεσίας τους και να βλάψει το κράτος, στοιχείο  σοβαρότατο για έναν  ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό...».

Επιπλέον, με την πρόταση του ο κ. Οικονόμου ζητούσε την απαλλαγή του κ. Αγγελή κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής, καθώς αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου «κινήθηκε με τη θεσμική του ιδιότητα του επόπτη Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στα απολύτως αυστηρά υπηρεσιακά πλαίσια χωρίς να παραβεί το υπηρεσιακό του καθήκον».